Bulgarsk familie tiltalt for organiseret kvindehandel

En bulgarsk familie bosiddende i Glostrup har ifølge anklagemyndigheden været omdrejningspunktet i en sag om organiseret udnyttelse af handlede kvinder i København.

Familiens far, mor og en 20-årig søn sidder tirsdag i Københavns Byret tiltalt i sagen sammen med to andre mænd, der ifølge anklagemyndigheden også er en del af det kriminelle netværk.

Anklagemyndigheden mistænker familiens anden søn for også at spille en rolle i netværket, men sønnen er endnu ikke blevet pågrebet. Han er efterlyst af politiet.

De fem tiltalte i sagen nægter sig alle skyldige i anklagerne om overtrædelse af straffelovens paragraf om menneskehandel

Anklager Sonja Hedegaard har tirsdag formiddag i Københavns Byret fremlagt de overordnede linjer i sagen, som for alvor tog fart i oktober, da de tiltalte blev anholdt.

- Det er anklagemyndighedens opfattelse, at de tiltalte udgør en væsentlig del af en kriminel organisation, der har til formål at rekruttere kvinder i Bulgarien til prostitution og til indgåelse af proformaægteskaber, fortæller anklageren.

Anklagemyndigheden vil indkalde fire af de kvinder, som angiveligt er blevet handlet og udnyttet til prostitution, som vidner i sagen. En femte af de angiveligt handlede kvinder er tidligere i år død. Det er dog kun én af kvinderne, der har fået forkyndt, at hun skal vidne.

Kvinderne er blevet hentet til landet fra Bulgarien, og de har fordret en tilværelse i prostitutionsmiljøet omkring Halmtorvet i København. Derudover har det ifølge anklagemyndigheden været planen, at kvinderne skulle indgå proformaægteskaber.

Blandt andet er en af kvinderne angiveligt blevet lokket til landet mod 5000 kroner i betaling for at lade sig gifte med en mand, som på den måde kunne få opholdstilladelse i EU.

Det var en mand, som var blevet gift med en af de forurettede kvinder, der i april 2014 anmeldte sagen til politiet. Derefter blev der etableret telefonaflytning - først af den bulgarske far og siden af andre af de tiltalte - inden politiet i oktober 2014 skred til anholdelse.

Sagen kommer til at løbe over 20 dage. Omkring halvdelen af tiden skal gå med afspilning af telefonaflytninger. Først i efteråret ventes der dom.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip