Bulgarsk profil var 'en blind hest'

Det er hyppigt set, at nye spillere skal bruge en tilvænningsperiode for at finde sig til rette i en ny klub. Det viste Manolev mildest talt, da han fra dag et gjorde sig uheldigt bemærket i det hollandske.

I sin debut i en Europa League-kvalifikationskamp blev han således efter blot 44 minutter vist for sit andet gule kort og måtte dermed forlade kampen før tid. Ikke den bedste start for en ny spiller.

Men efterfølgende viste han mange sløje præstationer i Æresdivisionen, og en efterårsdag kulminerede det med, at den tidligere hollandske landsholdsspillere Rene van der Gijp live under en kamp kaldte han Manolev for den dårligste højreback i verden, mens han i samme åndedrag sagde, at en blind hest kunne gøre det bedre.

Trods den forfærdelig start fandt Manolev sidenhen fodfæste i klubben, hvilket i januar resulterede i at Fulhams manager, Martin Jol, hentede ham til London på en lejekontrakt med en option på et muligt køb.

I dag er han vel nok Bulgariens største profil, da han som den eneste spiller i truppen har sin kontrakt i en større europæisk liga, efter Dimitar Berbatov, Stiliyan Petrov og Martin Petrov indenfor de seneste år har valgt at stoppe deres landsholdskarriere.

29 landskampe og to mål er han noteret for på det bulgarske landshold inden mødet med Danmark tirsdag aften.

 

Dagens Gossip