Bunddrama: Sønderjyske hiver vigtig sejr hjem

22/05/2015

Der var Sønderjyskes Marvin Pourié. Og så alle de andre - lige indtil 10 minutter før tid. Så var der pludselig Esbjergs Mikkel Vestergaard, kunne man tilføje.

Det var et ægte bunddrama, der udspillede sig på Blue Water Arena torsdag aften, da gæsterne fra Sønderjyske med nød og næppe fik hevet en 3-2-sejr hjem i Alka Superligaen.

Esbjerg var ellers længe helt væk, og det udnyttede Marvin Pourié med sit hattrick, men i kampens sidste 10 minutter ændrede billedet sig totalt. Mikkel Vestergaard fik først scoret til 1-3 og to minutter senere til 2-3.

Herefter var Sønderjyske under massivt pres, men sejren blev hevet i land, og Sønderjyske-træner Lars Søndergaard kunne ånde lettet op.

Med sejren spillede Sønderjyske sig op på 36 point i bunden og overhalede dermed Esbjerg i stillingen. Esbjerg ligger nu lige over stregen med 34 point - fem mere end FC Vestsjælland inden de sidste tre runder i Superligaen.

Inden det hele gik amok, stod der Marvin Pourie på det hele, og det var overraskende nok i sig selv.

Det var da også en flok måbende Esbjerg- fans, der efter kampen ikke rigtig forstod, hvad det var, der var foregået. For vi skal tilbage til den 29. april for at finde Sønderjyskes seneste sejr, da det blev 1-0 over netop FC Vestsjælland.

Og fra en relativt sikker position i ligaen har Sønderjyskes problemer betydet, at de er blevet en del af nedrykningskampen. Før aftenens opgør havde sønderjyderne blot hentet fire point i de syv foregående kampe.

Faktisk havde sønderjyderne ikke vundet en kamp, siden Lars Søndergaard meddelte, at han i næste sæson tager over i AaB, men alt det var Marvin Pourié ligeglad med.

Den vigtige første scoring faldt efter 29 minutter. Silas Songani driblede rundt ved baglinjen og sendte bolden ind over, hvor Marvin Pourié sikkert helflugtede den ind bag Esbjerg-målmand Martin Dubravka.

Situationen var yderst tvivlsom, og dermed også scoringen, da bolden så ud til at være ude over baglinjen i det øjeblik, Songani sendte den ind over.

I halvlegens sidste minut var angriberen så på pletten igen, da en bold i dybden fra Daniel Jensen endte hos Pourié, der fikst driblede uden om Dubravka og gjorde det til 2-0.

Man forstod pibekoncerten på Blue Water Arena, da spillerne gik til pause, men lige lidt hjalp opsangen fra Esbjergs tilhængere.

Pourié var nemlig i hopla, og efter 57 minutter var han på spil igen, da Esbjergs forsvar kiksede. Pourié var alene igennem og svigtede ikke.

Så var den kamp afgjort. Troede man. For med 10 minutter igen dukkede Esbjergs Mikkel Vestergaard pludselig op to gange inden for to minutter, og med reduceringerne til 2-3 var det nu Sønderjyske, der intet forstod.

Esbjerg lagde et hårdt pres for udligning i de sidste minutter, og det blev ikke bedre af, at Johan Absalonsen med få minutter igen blev vist ud for at hive en modspiller omkuld.

Esbjerg-træner Niels Frederiksen havde nu fjernet panderynkerne, mens Sønderjyskes Lars Søndergaard gik nervøs rundt på sidelinjen.

Presset holdt, men dommerens fløjte lød, og Sønderjyske og Marvin Pourié kunne glæde sig til sidst.