Burhøns kan nu have deres næb i fred

Nu er det slut med at trimme næbet på danske burhøns, skriver hjemmesiden Foodculture.dk.

Det er organisationen Danske Æg, som repræsenterer ægproducenter og virksomheder inden for ægbranchen, der står bag beslutningen.

Ifølge sektorchefen for æg i erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer, Jørgen Nyberg Larsen, skyldes beslutningen blandt andet, at burhønsene har fået bedre forhold.

- Hønerne har fået nye, berigede bure, hvor der er redekasser, siddepinde og mere plads end tidligere.

- Samtidig er ægproducenterne blevet dygtigere til at passe på deres dyr, og så har man de senere år avlet bevidst efter høner med mindre tilbøjelighed til aggressiv adfærd, siger han.

To tredjedele af burægproducenterne har allerede inden beslutningen valgt at droppet næbtrimningen, og ifølge sektorchefen skyldes det mest af alt vanetænkning, at den sidste tredjedel fortsat trimmer næbene.

Ifølge Susanne Kabell, dyrlæge i Videncenter for Landbrug, er næbtrimning blandt danske høns formodentlig ikke forbundet med smerte.

Alligevel mener hun, at der kun er fordele ved beslutningen om at droppe næbtrimningen.

- Det er altid en fordel, hvis dyr kan leve så naturligt som muligt. Derfor er det en rigtig god idé at stoppe med at trimme kyllingernes næb, så de ikke udsættes for et unødvendigt stressmoment, siger hun.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip