Butikschef bortvist efter sur smiley og bøde på 20.000 kroner

Det er grossist-virksomheden Dagrofa S-Engros på Marsvej i Kolding, der har taget konsekvensen af et kontrolbesøg forleden.

Her fandt den tilsynsførende flere kritisable forhold, der i alt udløste en bøde på 20.000 kroner, og en sur smiley.

- Mærkning og information: Bødeforelæg 10.000 kr. er fremsendt. Følgende er konstateret: Virksomheden har d. 10.1.2013 solgt følgende frostvarer med overskredet holdbarhed : ca.130 kg ribbensstege og ca.14 kg kalkunbryst. Virksomheden havde følgende bemærkninger: butikchefen har erkendt forholdet ved tilsyn, skriver den tilsynsførende i rapporten om den ene sag.

Men der var et kritisablet forhold mere:

- Godkendelser m.v.: Bødeforlæg 10.000 kr. er fremsendt. Følgende er konstateret : virksomheden har indfrosset fersk kød uden at være registreret til dette og uden dette er anmeldt til og registreret af Fødevarestyrelsen.
Virksomheden har indfrossen følgende ferske fødevarer der senere er solgt som frostvare: ca. 96 kg oksefilet, ca. 72 kg kalvefilet, 20 kg hakket oksekød, 7,5 kg hakket kalv/flæsk, 8 kg kalveindeår, 3 kg kalvestriploin, 3 kg kalveyderlår. Virksomheden havde følgende bemærkninger: butikschefen har erkendt forholdet ved tilsyn, hedder det i rapporten fra kontrolbesøget.

Og butikschefens tilståelse kostede ham altså jobbet.

- Butikschefen er blevet bortvist, så han er ikke længere ansat. Det skete samme dag. Vi sælger ikke gammelt kød i vores butikker, og det ved han godt. Det har store konsekvenser, når man gør det, siger kædedirektør Peter Ryhmer fra Dagrofa S-Engros til tv2.dk.

Direktøren beklager dybt det skete - og mener, at kunderne kan have tillid til kødet fra grossisten.

 

Dagens Gossip