Byggearbejdere måske udsat for asbeststøv

05/04/2013 12:30

Newspaq

Nyheder
Fagforbundet 3F i Aalborg er stærkt bekymret over det asbeststøv, som er fundet i prøver på og uden for den gamle eternitfabriks grund. Byggepladsens arbejdere kan dermed have været udsat for sundhedsfare, frygter formanden for 3F's byggegruppe Reidar Kogstad. Han synes, fundene giver mindelser om de mange velkendte kræftdødsfald på den gamle eternitfabrik, og fundene overrasker ham, fordi flere myndigheder tidligere har kontrolleret for risikoen. - Man har beroliget os med, at alt var i orden og at der ikke var fare for vores medlemmer på byggepladsen. Derfor er fundene dybt bekymrende, siger han til P4 Nordjylland. Efter Arbejdstilsynets strakspåbud om sikker omgang med forurenet jord, så stoler 3F på, at det nu er blevet sikkert at arbejde på byggepladsen. - Det gør vi indtil det modsatte er bevist, siger Reidar Kogstad.

Mest læste i dag

Fagforbundet 3F i Aalborg er stærkt bekymret over det asbeststøv, som er fundet i prøver på og uden for den gamle eternitfabriks grund.

Byggepladsens arbejdere kan dermed have været udsat for sundhedsfare, frygter formanden for 3F's byggegruppe Reidar Kogstad.

Han synes, fundene giver mindelser om de mange velkendte kræftdødsfald på den gamle eternitfabrik, og fundene overrasker ham, fordi flere myndigheder tidligere har kontrolleret for risikoen.

- Man har beroliget os med, at alt var i orden og at der ikke var fare for vores medlemmer på byggepladsen. Derfor er fundene dybt bekymrende, siger han til P4 Nordjylland.

Efter Arbejdstilsynets strakspåbud om sikker omgang med forurenet jord, så stoler 3F på, at det nu er blevet sikkert at arbejde på byggepladsen.

- Det gør vi indtil det modsatte er bevist, siger Reidar Kogstad.