Bykonge må klare sig uden chauffør og borgmesterbil

Da kommunalbestyrelsen i Frederiksberg Kommune tirsdag morgen vedtog budgettet for næste år, fik Socialdemokraterne, SF, Enhedslisten og Liberal Alliance med én stemmes flertal parkeret borgmester Jørgen Glenthøjs (K) bil og chauffør i garagen. Det skriver dr.dk.

»Det hører en helt, helt anden tid til, at Frederiksbergs borgmester som en anden bykonge bliver fragtet rundt af sin chauffør i en borgmesterbil. Det show stopper nu,« siger Socialdemokraternes politiske ordfører i kommunalbestyrelsen, Michael Vindfeldt (K), til dr.dk.

Borgmesterbilen, der var en leaset BMW 520 D, og chaufføren kostede Frederiksberg Kommune, der er Danmarks geografik mindste kommune, 300.000 kroner om året.

De Konservative har i årtier siddet tungt på magten i København, men i denne periode har partiet mistet flertallet, efter to K-politikere er skiftet til Liberal Alliance.

Meningsmålinger spår, at de Konservative står til at miste borgmesterposten ved kommunalvalget til november. Det vil i givet fald være første gang siden 1909, at Frederiksberg får en ikke-konservativ førstemand.

 

Dagens Gossip