Byrådet i Randers siger ja til asylcenter i tidligere plejeboliger

Byrådet siger ja til, at Udlændingestyrelsen gennem sin operatør, Vest Himmerland Kommune, opretter et asylcenter i ejendommen Søren Møllersgade 37 i Randers. Bygningerne gar tidligere været brugt som plejeboliger.

Driften af centeret bliver varetaget af Vest Himmerland kommune, der har erfaring med at være operatør på asylcentre.

Randers Kommune udlejer bygningen i Søren Møllersgade til Udlændingestyrelsen, og ydelser som eksempelvis skolegang og tandpleje, bliver leveret af Randers Kommune og købt af Udlændingestyrelsen.

- Det var et bredt flertal i byrådet, der sagde ja til denne aftale. Vi står med en ledig bygning, og der er et akut behov. Det er mennesker, der har brug for at komme væk fra deres hjemlande. Derfor vil vi gerne hjælpe med at finde en løsning. Jeg ved, at der allerede er mange borgere, der har henvendt sig med et ønske om at hjælpe. Det er dejligt. Vi har før i Randers Kommune taget imod asylansøgere, og det er gået rigtig godt, siger Henning Jensen Nyhuus, der er borgmester i Randers Kommune.

Arbejdet med at gøre klar til indflytning i cirka 50 lejligheder i Søren Møllersgade går nu i gang.

Der vil primært bo familier i asylcenteret, og det forventes, at der ankommer omkring 50 børn og 150 voksne.

De første ankommer 18. december 2012, og de nye beboere ventes primært at komme fra lande som Iran, Irak, Syrien og Afghanistan.

 

Dagens Gossip