Byrådsmedlem tabte lodtrækning - men fund af ekstra stemmer sikrer ham valg

Det er en helt ekstraordinær situation, som byrådsmedlem Jesper Kock (S) har været igennem i Sønderborg.

Ved valget i tirsdags fik han 184 personlige stemmer, det helt samme antal som kollegaen Kristian Beuschau.

Derfor blev der foretaget en lodtrækning, som valgloven foreskriver, og den tildelte pladsen i byrådet til Kristian Beuschau. En anden kandidat på listen, Hanne Petersen, havde fået 183 stemmer, oplyser Sønderborg Kommune.

Men denne meget tætte stilling betød, at der blev bedt om en ekstra tælling af de socialdemokratiske stemmer, hvilket nu er foretaget.

Resultatet blev, ud over at Jesper Kock kom ind på det 12. mandat uden lodtrækning, at Hanne Petersen faktisk rykkede forbi Kristian Beuschau, idet hun fik en ekstra stemme, mens Kristian Beuchau mistede én.

Resultatet blev med andre ord:

  • Jesper Kock 186 stemmer
  • Hanne Petersen 184 stemmer
  • Kristian Beuschau 183 stemmer

Kristian Beuschau fulgte som den eneste af de tre den ekstra optælling og var selvfølgelig skuffet over resultatet.

:- Jeg nåede i et døgn at glæde mig til at komme i byrådet, så jeg er selvfølgelig skuffet og ked af det. Men jeg forstår godt, at Jesper gerne ville have en ekstra tælling – det er fair nok. Men det var så tæt på for mig, og jeg havde et godt valg med næsten dobbelt så mange stemmer som sidst, lød det fra Kristian Beuschau umiddelbart efter, at resultatet af tællingen forelå.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip