Byret godkender gult antibiotika-kort til svineavler

En svineavler klagede over et gult kort for at bruge for meget antibiotika, men Retten i Nykøbing Falster har fredag afsagt dom, hvor fødevaremyndighedernes gule kort blev godkendt.

I den konkrete sag havde fødevaremyndighederne på baggrund af registreringer af ordineret medicin udstedt et gult kort, da svineproducenten havde overskredet nogle fastsatte grænseværdier i loven.

Svineproducenten havde gjort gældende, at fødevaremyndighedernes afgørelse var ulovlig og ugyldig, hvilket retten afviste.

Sagen blev behandlet af tre dommere, idet den kan få væsentlig betydning for andre svineproducenter.

I perioden 2001 til 2009 har forbruget af antibiotika i landbruget været konstant stigende, og det er almindeligt anerkendt, at stigningen i forbruget kan føre til en øget bakteriel resistens mod de anvendte antibiotika, oplyser retten.

Stigningen i antibiotikaforbruget har været størst indenfor svineproduktion.

Gult kort-ordningen er indført for at reducere antibiotikaforbruget hos svineproducenter. Et påbud om gult kort indebærer, at svineproducenten skal nedbringe antibiotikaforbruget over en vis periode.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip