Byretten afviser politichikane af advokat

Det var ikke chikane mod forsvarsadvokat Peter Hjørne, der har repræsenteret rockere og nazister, da politiet ransagede hans bil, fordi betjente vurderede, at advokaten kørte i påvirket tilstand.

Det slår Københavns Byret fast i en kendelse onsdag, der også tvinger Peter Hjørne til at betale godt 6000 kroner i sagsomkostninger.

Den usædvanlige sag tog sin begyndelse, da Peter Hjørne mødte en af politiets gruppevogne på Vesterbrogade ud for Tivoli i København i sin VW Passat med det iøjnefaldende registreringsnummer "Justice".

Han var under mistanke for at køre i påvirket tilstand og blev anholdt. Efter et par timer blev han løsladt igen, men politiet beholdt hans bil, bilnøgler og kørekort.

Betjentene skønnede, at advokaten så rød og oppustet ud, og derfor stoppede de ham og ransagede bilens bagagerum for at finde medicin. Men en blodprøve viste, at der ikke var noget at komme efter.

Peter Hjørne har flere gange været på kant med politiet, og han mener, at hele episoden ved Tivoli er chikane fra politiet.

Forinden episoden havde Peter Hjørne brugt det meste af dagen som advokat i Retten i Glostrup.

Østre Landsret har tidligere afvist, at Peter Hjørnes advokat, Claus Bonnez, må hive dommere og anklager fra den sag i retten og fortælle, om den velkendte forsvarsadvokat så beruset ud eller ej.

Sagen kan i sidste ende havne helt hos menneskeretsdomstolen, fordi der ikke blev tilkaldt en uvildig til at overvåge ransagningen af bilen.

Spørgsmålet er centralt for at modvirke, at politiet ser sig sure på advokater og begynder at chikanere dem.

- Domme fra menneskeretsdomstolen siger klart, at der skal være en "safeguard", det kan eksempelvis være en repræsentant for Advokatsamfundet, sagde Claus Bonnez tidligere.

Rigsadvokaten har tidligere givet en påtale til en betjent i Østjyllands Politi, som på eget initiativ hængte Peter Hjørne ud i det centrale motorregister.

Her stod hans bil opført som stjålet og Peter Hjørne som "rockeradvokaten".

Ifølge Hjørne skyldes Tivoli-episoden, at de fejlagtige oplysninger ikke er blevet slettet, og at politiet bevidst chikanerer ham. Men det afviser Københavns Politi.

/ritzau/

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip