Californien: E-cigaretter er en sundhedstrussel

30/01/2015 08:08

Ronja Ryde

Nyheder
De officielle sundhedsmyndigheder i den amerikanske stat Californien har netop erklæret smøg-substitutten e-cigaretter for en trussel mod folkesundheden på linje med almindelige cigaretter. Det skriver Fox News. Ifølge en ny rapport fra de californiske myndigheder er grunden, at e-cigaretterne indeholder kræftfremkaldende kemikalier, og at de i øvrigt skaber nikotin-afhængighed. Det konkluderer de, samtidig med, at de også erkender, at der mangler afgørende forskning på området. Hvis ikke, der bliver sat ind tidligt, vil den unge generation nemlig blive afhængige af nikotin, mener Ron Chapman, der er sundhedsofficer i staten Californien. "Uden handling er der sandsynlighed for, at Californiens to årtiers fremskidt udi at forebygge og mindske traditionel tobak bliver undergravet, eftersom e-cigaretter igen normaliserer rygeradfærd", står der i statens nye sundhedsrapport, ifølge Fox News. Hvad mener du - bør de danske politikere også sætte ind over for e-cigaretter?

Mest læste i dag

De officielle sundhedsmyndigheder i den amerikanske stat Californien har netop erklæret smøg-substitutten e-cigaretter for en trussel mod folkesundheden på linje med almindelige cigaretter.

Det skriver Fox News.

Ifølge en ny rapport fra de californiske myndigheder er grunden, at e-cigaretterne indeholder kræftfremkaldende kemikalier, og at de i øvrigt skaber nikotin-afhængighed. Det konkluderer de, samtidig med, at de også erkender, at der mangler afgørende forskning på området.

Hvis ikke, der bliver sat ind tidligt, vil den unge generation nemlig blive afhængige af nikotin, mener Ron Chapman, der er sundhedsofficer i staten Californien.

"Uden handling er der sandsynlighed for, at Californiens to årtiers fremskidt udi at forebygge og mindske traditionel tobak bliver undergravet, eftersom e-cigaretter igen normaliserer rygeradfærd", står der i statens nye sundhedsrapport, ifølge Fox News.

Hvad mener du - bør de danske politikere også sætte ind over for e-cigaretter?