Cameron indleder EU-kritisk charmetur i Holland

Storbritanniens premierminister, David Cameron, har torsdag indledt sin to-dagstur i flere europæiske hovedstæder for at søge opbakning til en genforhandling af det britiske EU-medlemskab.

Spørgsmålet er sendt til folkeafstemning i 2017, og oprindeligt var Danmark første stop på charmeturen, men det blev aflyst, da statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) udskrev folketingsvalg.

Som et varsel af de forhindringer Cameron står over for, sagde Frankrigs udenrigsminister, Laurent Fabius, torsdag, at folkeafstemningen er "meget risikabel" og "ganske farlig".

Den første Cameron mødtes med, var Hollands premierminister, Mark Rutte, som han spiste frokost med i Haag, hvorefter han mødtes med den franske præsident, François Hollande, i Paris.

Fredag mødes han med den polske premierminister, Ewa Kopacz, og den tyske forbundskansler, Angela Merkel.

Den britiske leder agter at tale med samtlige ledere fra EU's resterende 27 medlemslande før et topmøde i Bruxelles i næste måned, som vil tage de britiske reformer op.

Den britiske udenrigsminister, Phillip Hammond, siger, at der er brug for "en betydelig pakke af reformer" af briternes tilknytning til EU.

Det har tidligere været fremme, at Camerons folk skeler til, hvordan Danmark har forhandlet sig frem til særordninger i EU-systemet.

Cameron har allerede erkendt, at det ikke bliver nemt at reformere EU eller den britiske version af samarbejdet.

Premierministeren har især klaget over tilrejsende EU-borgeres adgang til britiske velfærdsydelser.

Ifølge Cameron kom der sidste år næsten 90.000 jobsøgende europæere til hans land.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip