Cameron og Miliband har stemt ved britisk valg

Få timer efter at valgstederne er åbnet i Storbritannien, har de politiske ledere kastet deres stemmeseddel ned i boksene ved deres respektive valgsteder.

Kort efter klokken ni afgav den britiske premierminister, David Cameron, sin stemme sammen med sin hustru Samantha. Begge havde et smil på læben, da de forlod det lokale valgsted i valgkredsen Witney.

Også modstanderen fra Labour Ed Miliband var ledsaget af sin kone, Justine Thornton, da han afgav sin stemme i Sutton Village Hall i valgkredsen Doncaster North.

David Camerons konservative parti og Milibands Labour har i meningsmålingerne op til valget ligget side om side.

Den tendens bekræftes af den seneste landsdækkende måling fra instituttet Lord Ashcroft, som blev offentliggjort torsdag formiddag - få timer inde i valghandlingen.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters ligger de to partier side om side med 33 procent af stemmerne. I målingen har over 3000 mennesker givet deres mening til kende i løbet af de to sidste dage før valget.

Dermed tegner det til, at hverken De Konservative eller Labour kan danne flertal alene, og man skal formentligt samarbejde med en eller to koalitionspartnere for at sikre sig regeringsmagten i Storbritannien.

Ukips leder, Nigel Farage, De Liberale Demokraters leder, Nick Clegg, det skotske nationalistpartis (SNP) leder, Nicola Sturgeon og De Grønnes leder, Natalie Bennett har også været i stemmeboksen torsdag morgen.

Danmarks statsminister, Helle Thorning-Schmidts, britiske mand, Stephen Kinnock, stiller op for Labour i den walisiske valgkreds Aberavon. Ifølge Ekstra Bladet har Kinnock afgivet sin stemme, hvor han var ledsaget af sin hustru.

- Jeg kender ikke nogen, der arbejder så hårdt som Stephen har gjort for først at få mulighed for at stille op og så de seneste mange, mange måneder kæmpet her. Så jeg er bare stolt af Stephen i dag, siger Helle Thorning-Schmidt til Ekstra Bladet.

Stephen Kinnock er opstillet i en sikker Labour-kreds, og det er usandsynligt, at han ikke bliver valgt ind i det britiske parlaments Underhus.

Et første fingerpeg om, hvad vælgerne har besluttet sig for, kommer med valgstedsmålinger fra de britiske medier lige efter klokken 23 dansk tid, når valget slutter.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip