Canadisk specialstyrke i kamp med Islamisk Stat

Canadiske specialstyrker har været i en skudveksling med Islamisk Stat (IS) i Irak i de første bekræftede kampe på landjorden mellem vestlige styrker og jihadisterne, siger en canadisk general.

- Mine styrker havde netop fuldført et planlægningsmøde med højtstående irakiske ledere adskillige kilometer bag frontlinjerne, siger general Michael Rouleau.

- Da de bevægede sig mod frontlinjerne for at fortælle om planlægningen, kom de under beskydning fra IS, der anvendte mortergranater og maskinpistoler.

Generalen siger, at canadierne brugte snigskytter til at "neutralisere" truslerne.

- Ingen canadiere kom noget til, siger han.

USA har tidligere har rapporteret om en mislykket gidsel-redningsaktion mod en IS-gruppe i Syrien, men vestlige styrker har ikke officielt været i kamp på landjorden.

Canada har over 600 soldater i regionen. De er hovedsageligt knyttet til luftangrebene mod IS. Omkring 60 af dem er i en specialstyrke, som uddanner og rådgiver irakiske soldater.

Foruden Canada deltager Australien, Belgien, Storbritannien, Danmark, Frankrig, Holland og USA i luftangreb mod IS i Irak.

USA, Saudi-Arabien, De Forenede Arabiske Emirater, Jordan og Bahrain deltager i angreb mod IS i både Irak og Syrien.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip