Canadisk togboss skyder skyld for ulykke på togingeniør

Ingeniøren fik ikke trukket bremserne ordentligt, og dermed var han ene mand skyld i, at toget eksploderede i hjertet af byen, lyder det.

»Tilstrækkelige håndbremser er ikke blevet brugt på dette tog, og det var ingeniørens ansvar at trække dem,« siger direktøren Edward Burkhardt ifølge AFP, da han besøgte ulykkesstedet onsdag.

Ifølge Burkhardt har ingeniøren godkendt sikkerheden før eksplosionen. Angiveligt skulle ingeniøren have brugt 11 håndbremsere, men det tvivler Burkhardt på.

»Jeg tror, han har gjort noget galt,« sagde direktøren onsdag ifølge Reuters.

Samtidig afviser han, at ulykken skete efter sabotage, sådan som politiet ellers arbejder med en teori om.

Tidligere på onsdagen pegede Burkhardt på, at brandvæsnet i byen Nantes, hvor toget var parkeret før ulykken, har en del af skylden for, at det gik galt. Brandmænd slukkede nemlig togets motor for at standse en mindre brand, og herved kan de være kommet til at løsnede bremserne, forklarede han.

Men han har dog tilføjet, at håndbremserne burde - hvis de var ordentligt trukket - have holdt toget tilbage, selv om lufttryksbremserne blev løsnet.

Ulykken skete, da toget lastet med råolie kørte af sporet og eksploderede i Lac-Megantic. Til trods for, at toget var blevet parkeret fredag, trillede det - med undtagelse af enkelte vogne - senere førerløst af sted mod byen. Kollisionen med bygninger udløste både en stor brand, som tog mere end et døgn at få bugt med, og så store ødelæggelser, at oprydningsarbejdet langt fra er færdigt.

Ud over de 15 omkomne er 45 mennesker meldt savnet. Endnu er de 15 ikke blevet identificeret, og samtidig frygter politiet, at nogle af de savnede aldrig bliver fundet, fordi ilden har omdannet dem til aske.

 

Dagens Gossip