Cancellara smadrede konkurrenterne i Flandern Rundt

Sådan sagde Fabian Cancellara dagen før forårsklassikeren Flandern Rundt, som blev kørt søndag. Efter den nylige sejr i optaktsløbet E3 Harelbeke var Cancellara så selvsikker, at han følte sig i stand til at vinde Flandern Rundt, som han også vandt i 2010.

Og den selvsikkerhed viste sig i søndagens store klassiker, som han efter flot kørsel vandt. Fabian Cancellara kørte løbet helt efter planen, og da han tog ansvaret og styringen viste han, at det nye stjerneskud Peter Sagan fortsat har noget at lære i forhold til en klassikerkonge som Cancellara.

Flandern Rundt forløb nøjagtigt som forudsagt i begyndelsen. Et par lykkeridder blev sendt i udbrud - heriblandt Michael Mørkøv - og de blev helt forudsigeligt hentet igen.

Med 18 kilometer til mål eksploderede løbet for første gang. Fabian Cancellara satte et aggressivt angreb ind på stigningen Kwaremont, som splittede det, der var tilbage af feltet. Peter Sagan var eneste mand, som kunne følge med, og dermed var det de to favoritter, som sad på hjul af hinanden.

Cancellara lignede klart den stærkeste mand, og der gik da heller ikke længe, før schweizeren satte endnu et angreb ind. På den korte men hårde stigning Paterberg 14 kilometer før mål øgede Cancellara tempoet igen, og Peter Sagan måtte slippe.

Fabian Cancellara bliver kærligt kaldt for et monster på grund af hans evner til at køre alene. Og netop derfor var det svært at se, hvordan forfølgerne skulle hente ham på det sidste flade stykke.

Cancellara øgede da også blot forspringet, selvom han kørte alene i modvind. Efter lidt over seks timers kørsel, rullede han over stregen med hænderne over hovedet. Vinder af Flandern Rundt for anden gang.

Peter Sagan spurtede sig til andenpladsen, imens Jürgen Roelandts efter et flot kørt løb kom på podiet med en tredjeplads.

Matti Breschel sad længe helt rigtigt placeret i feltet, men da Fabian Cancellara satte angrebet ind med 18 kilometer til mål måtte han, sammen med de fleste andre, slippe. Breschel kom i mål med en stor gruppe uden for topplaceringerne.

 

Dagens Gossip