Carlos Sastre husker ikke Riis-opfordring til doping

Ifølge en anonym kilde skulle Bjarne Riis have opfordret Carlos Sastre til at dope sig i 2008, efter at Sastre på Riis' hold havde vundet Tour de France.

Det fremgik af Anti Dooping Danmarks (ADD) og Danmarks Idrætsforbunds (DIF) rapport om doping i cykelsporten, der blev offentliggjort tirsdag.

Ifølge kilden skulle Riis have sagt til Sastre: "I guess you could still use small blood bags. The others are using it. We know for sure that Discovery are using it", står der i rapporten.

I rapporten hævder Riis selv, at det ikke var en opfordring, men en generel betragtning om, at andre holds ryttere fortsat dopede sig.

Carlos Sastre kan dog ikke bekræfte, at han blev opfordret til at dope sig.

- Denne samtale husker jeg ikke. Han kender mig og ved, hvordan jeg er, og jeg kan ikke forestille mig, at han ville have gjort det. Men jeg husker det ikke, siger Carlos Sastre tirsdag til cyclingnews.com

Sastre forklarer, at han ikke var klar over, at der ville udkomme en dansk doping rapport tirsdag, men han er afklaret med sin fortid.

- Jeg var klar over, hvad jeg selv foretog mig, men jeg var ikke klar over, hvad andre lavede. Helt ærligt. Jeg snakkede ikke om den slags med mine holdkammerater. Aldrig. Min indstilling til cykling var klar lige fra begyndelsen.

- Jeg er glad for alt, jeg gjorde, og jeg er glad for, hvad jeg opnåede, siger Sastre.

I rapporten erindrer Riis dog godt samtalen, for han hævder, at fordi samtalen blev misforstået, så blev Sastre sur.

Ifølge Sastre kom han og Riis dog på kant af en anden årsag, som handlede om, at Sastre ville forlade holdet til fordel for Cervelo, hvilket han forklarede Riis ved OL i Beijing senere på året.

- Han spurgte mig om hvorfor, og jeg sagde: "Jeg ønsker ikke problemer med nogen fra holdet. Schleck-brødrene er unge ryttere, og du har tillid til dem, og jeg vil ikke være et problem for nogen", siger Sastre i interviewet.

Ifølge Sastre blev Bjarne Riis alvorligt sur over denne udmelding, da to andre ryttere valgte at følge med spanieren, og under Spanien Rundt kom det til et verbalt opgør.

- Han var meget vred på mig. Han sagde, at jeg ønskede at ødelægge holdet (Team CSC, red.). Han var ude af kontrol, og jeg svarede ham, at jeg ikke var ude på at ødelægge hans hold, siger Sastre blandt andet om, hvorfor hans forhold til Bjarne Riis gik i stykker.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip