Carlsberg holder kursen i svært år

Nogle mente, at koncernen ville levere en skuffelse, andre pegede på et resultat bedre end forventningerne. Resultatet blev, at bryggerigiganten stort set ramte plet i forhold til sine tidligere udmeldinger.

Omsætningen i andet kvartal landede på 19,6 milliarder kroner, i forhold til en gennemsnitlig forventning blandt analytikerne på 19,7 milliarder kroner.

Resultatet før særlige poster (EBIT) blev på 3,4 milliarder kroner, her var forventningen 3,5 milliarder kroner.

Fastholder forventning om 2013-resultat

Derudover fastholder Carlsberg sin forventning om et resultat for 2013 før særlige poster på 10 milliarder kroner.

Carlsberg har især vækst på sine markeder i Asien og Østeuropa - der også dækker Rusland,  selv om salget på begge markeder skuffer en smule i forhold til analytikernes spådomme.

I Rusland har Carlsberg blandt andet været negativt påvirket af ny lovgivning, der betyder, at mange butikker ikke længere må sælge øl. Alligevel har det danske bryggeri formået at løfte sin markedsandel i Rusland til 39,2 procent.Fladt ølsalg i Vesteuropa

I Vesteuropa ligger salget stort set uændret i forhold til sidste år. Men bryggeriet skriver selv i sit regnskab, at det er svært at sammenligne med sidste år, hvor Europamesterskaberne i fodbold var med til at sparke ølsalget i vejret.

Overordnet set er topchef Jørgen Buhl Rasmussen godt tilfreds med dagens resultater, skriver han i en børsmeddelelse i forbindelse med regnskabet.

»Gruppen opnåede i 1. halvår vækst i indtjeningen på trods af udfordrende markeder i Vest- og Østeuropa, og vores forretning i Asien leverede igen imponerende volumen- og indtjeningsvækst. Med resultaterne for 2. kvartal samt starten af 3. kvartal er vi godt på vej til at indfri vores forventninger til 2013,« skriver han og fortsætter:

»De fortsat udfordrende markedsforhold understreger, hvor vigtigt det er, at vi bliver ved med at gøre vores forretning mere effektive.«

 

Dagens Gossip