Cavendish til OL i Normans guld-disciplin?

Hos den engelske banelandstræner, Shane Sutton, vækker Cavendish' tilbagekomst stor jubel:

- Vi byder ham velkommen med åbne arme, siger han til The Guardian.

Sutton forklarer, at banecyklingen har rykket sig på de fem år, Cavendish har været væk, men er sikker på, at han nok skal klare omstillingen. Samtidig åbner han op for, at verdens bedste sprinter gennem de seneste år måske skal deltage ved OL i Rio de Janeiro i 2016 på bane. Enten i holdforfølgelsesløbet, som han selv har luftet tanken om, eller i disciplinen Omnium, hvor Lasse Norman Hansen er forsvarende olympisk mester:

- Han og Bradley Wiggins (der også har erklæret OL 2016 på banen som et mål, red.) er begge født med en gave, så de er specielle kandidater. Spillet har udviklet sig de sidste år, men de er sandsynligvis de eneste to, der kan komme tilbage på holdet. I holddisciplinerne er der et stort teknisk element, men de har netop bekræftet, at omnium er tilbage i Rio, så er der også den mulighed. Hvis nogen kan komme tilbage, er det ham.

Det er netop denne antydning, der set med danske øjne er særdeles interessant. Ved OL i London 2012 vandt danske Lasse Normann Hansen guld i netop omnium. Norman Hansen har fra næste år fåret en professionel kontrakt med Garmin-Sharp, men han er blevet lovet mulighed for at fortsætte med banecyklingen ved siden af landevejsløbene.

 

 

 

 

Dagens Gossip