Center for Kunst og Videnskab får Geniuspris

Danske Videnskabsjournalister uddeler i dag deres formidlingspris Geniusprisen til Syddansk Universitets Center for Kunst og Videnskab. Prisen gives til personer eller organisationer, der har bidraget med enestående videnskabsformidling.

Center for Kunst og Videnskab får prisen, fordi det med initiativer som History-slam, videnskabsteater og art & science-kunstudstillinger bygger bro mellem interessesfærer og udforsker, hvordan forskning og videnskab kan blive tilgængelig for andre målgrupper end de, der selv opsøger videnskaben.

Eksperimenterer med formidlingsformer

- Det spændende ved Center for Kunst og Videnskab er, at centret tør gå nye veje og eksperimentere med andre formidlingsformer end de klassiske og det uden, at det går ud over den faglige tyngde, siger Jens Degett, der er formand for Danske Videnskabsjournalister

Danske Videnskabsjournalister er en forening af videnskabsjournalister, informationsmedarbejdere og andre formidlere af teknik og videnskab. Foreningen arbejder for at fremme kommunikation og journalistik om videnskab. Foreningen har eksisteret siden 1976.

På Center for Kunst og Videnskab arbejder forskere, kunstnere og kommunikationsfolk sammen om at skabe inspirerende forskningskommunikation og nye kunstværker. Man bruger virkemidler fra filmens, teatrets og billedkunstens verden og skaber oplevelser, der giver viden og indsigt. Centret er det eneste af sin art i Danmark.

 

Dagens Gossip