Center for Kunst og Videnskab får Geniuspris

Danske Videnskabsjournalister uddeler i dag deres formidlingspris Geniusprisen til Syddansk Universitets Center for Kunst og Videnskab. Prisen gives til personer eller organisationer, der har bidraget med enestående videnskabsformidling.

Center for Kunst og Videnskab får prisen, fordi det med initiativer som History-slam, videnskabsteater og art & science-kunstudstillinger bygger bro mellem interessesfærer og udforsker, hvordan forskning og videnskab kan blive tilgængelig for andre målgrupper end de, der selv opsøger videnskaben.

Eksperimenterer med formidlingsformer

- Det spændende ved Center for Kunst og Videnskab er, at centret tør gå nye veje og eksperimentere med andre formidlingsformer end de klassiske og det uden, at det går ud over den faglige tyngde, siger Jens Degett, der er formand for Danske Videnskabsjournalister

Danske Videnskabsjournalister er en forening af videnskabsjournalister, informationsmedarbejdere og andre formidlere af teknik og videnskab. Foreningen arbejder for at fremme kommunikation og journalistik om videnskab. Foreningen har eksisteret siden 1976.

På Center for Kunst og Videnskab arbejder forskere, kunstnere og kommunikationsfolk sammen om at skabe inspirerende forskningskommunikation og nye kunstværker. Man bruger virkemidler fra filmens, teatrets og billedkunstens verden og skaber oplevelser, der giver viden og indsigt. Centret er det eneste af sin art i Danmark.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip