Charlie Hebdo blev udsolgt på få timer i Frankrig

På grund af stor efterspørgsel bliver det seneste nummer af det franske satiremagasin Charlie Hebdo trykt i fem millioner eksemplarer.

Det oplyser distributøren til nyhedsbureauet AFP.

På få timer onsdag morgen er nummeret af Charlie Hebdo blevet udsolgt i hele Frankrig. Det beretter organisationen UNDP, der blandt andet repræsenterer aviskiosker over hele landet.

Der er blevet solgt 700.000 eksemplarer af Charlie Hebdo, men i løbet af ugen bliver der sendt flere eksemplarer af det satiriske ugemagasin i handlen.

Efter massakren for en uge siden lød det, at udgaven ville blive trykt i én million eksemplarer. Det blev hævet til tre millioner og er altså nu på fem millioner. Charlie Hebdo har normalt et oplag på 60.000 eksemplarer.

- Redaktøren har her til morgen besluttet at øge oplaget til fem millioner, siger Veronique Faujour, der er leder af distributionsfirmaet MLP.

Charlie Hebdo blev onsdag morgen revet ned fra hylderne i Paris. Folk stod i kø for at købe bladet, og efter kort tid meldte mange aviskiosker om udsolgt.

Ifølge den franske avis Le Parisien vil aviskiosker landet over dog få daglige leverancer af det satiriske blad frem til den 19. januar.

Det nye nummer af Charlie Hebdo indeholder illustrationer og artikler fra fem tegnere, to klummeskribenter og en redaktionssekretær, der alle blev dræbt for en uge siden.

Onsdagens udgave er den første efter det blodige terrorangreb mod magasinet for en uge siden, da 10 ansatte og to politibetjente blev dræbt.

I alt mistede 17 mennesker livet under sidste uge terrorangreb i Paris.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip