Charlie Hebdo-stab: Forsiden er i vores ånd

Onsdag udkommer den første udgivelse af satiremagasinet Charlie Hebdo, siden redaktionens lokaler i sidste uge blev angrebet, og 10 ansatte på magasinet blev dræbt.

I en video på den franske avis Liberations hjemmeside kalder magasinets stab udgaven for "fredfuld", "sjov" og lige i magasinets ånd.

Forsiden er tegnet af tegneren Luz (Renald Luzier red.), der i onsdags sov over sig og derfor ikke var på redaktionen, da angrebet på kollegerne blev sat ind.

- Den har været lige så svær at "skide", som det har været at sluge vores venners død. Den er sjov. Det, tror jeg, er essentielt, siger Luz i videoen.

Et af de indtryk den nye udgivelser har efterladt hos redaktionen er lettelse.

- Forsiden fik os til at bryde ud i latter, og jeg håber, at den får køberne til at flække af grin også, siger chefredaktøren Gerard Biard.

Andre af magasinets ansatte taler om en følelse af forsoning i magasinets udtryk. En af avisens skribenter Sigolene Vinson er glad for, at magasinet har rejst sig fra angrebet med den nye udgivelse.

- Den er smuk, næsten fredfuld og blid. Den opsummerer det, der er sket.

Også en af journalisterne, Laurent Léger, taler om en blid udgave, der balancerer det respektløse og tilgivende.

- Den er næsvis overfor religion. Den er blid, fordi den taler om tilgivelse, som selvfølgelig har ringe chancer. Den er respektløs, fordi profeten bærer skiltet "Jeg er Charlie". Den er i Charlie Hebdos ånd, siger han.

På et pressemøde tirsdag blev forside-tegneren Luz bedt om at forholde sig til de forventede reaktioner.

- Det er ikke den forside, som verden ønskede, ikke den, som terroristerne ønskede, men det er vores forside, siger han.

- Jeg tegnede Mohammed, som græd. Og så skrev jeg "Alt er tilgivet". Og så græd jeg.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip