Chauffør får bøde på 300.000 i kæmperazzia

06/12/2012 15:27

Newspaq

Nyheder
Der har været masser af blå blik på Fyn i dag. Fyns Politi har her til formiddag gennemført en såkaldt totalkontrol på den fynske motorvej. Ved restepladsen Kildebjerg i retning mod Jylland blev omkring 600 lastbiler kontrolleret. 106 blev kaldt ind til en nærmere kontrol - og der var problemer med dem alle, oplyser Fyns Politi. Blandt dem var en udenlandsk lastbil, hvor køre- hviletidsbestemmelserne var overtrådt. Politiets bødekrav mod firmaet lød på 300.000 kroner. For at sikre dækning for bøden, har politiet beslaglagt lastbilen. 13 andre lastvognschauffører havde heller ikke overholdt køre- hviletidsbestemmelserne, og kan se frem til enten en betinget eller en ubetinget frakendelse af kørekortet. På Østfyn kontrollerede politiet omkring 2.300 person- og varebiler. Her fandt politiet blandt andet 13 luksusbiler, hvor Skat i øjeblikket er ved at undersøge, om ejerne har betalt de lovpligtige skatter og afgifter. Derudover stoppede politiet en bil med to kg marihuana. Formiddagens aktion blev fulgt op af endnu en aktion her til eftermiddag de samme steder på Fyn. Fyns Politi har under aktionen blandt andre samarbejdet med Skat, Bilinspektionen, Fødevarestyrelsen, Arbejdstilsynet, Udlændingestyrelsen, Vejdirektoratet og de fynske kommuner. Politiet kalder det selv den største aktion i Danmark nogensinde.

Mest læste i dag

Der har været masser af blå blik på Fyn i dag.

Fyns Politi har her til formiddag gennemført en såkaldt totalkontrol på den fynske motorvej.

Ved restepladsen Kildebjerg i retning mod Jylland blev omkring 600 lastbiler kontrolleret.

106 blev kaldt ind til en nærmere kontrol - og der var problemer med dem alle, oplyser Fyns Politi.

Blandt dem var en udenlandsk lastbil, hvor køre- hviletidsbestemmelserne var overtrådt. Politiets bødekrav mod firmaet lød på 300.000 kroner. For at sikre dækning for bøden, har politiet beslaglagt lastbilen.

13 andre lastvognschauffører havde heller ikke overholdt køre- hviletidsbestemmelserne, og kan se frem til enten en betinget eller en ubetinget frakendelse af kørekortet.

På Østfyn kontrollerede politiet omkring 2.300 person- og varebiler. Her fandt politiet blandt andet 13 luksusbiler, hvor Skat i øjeblikket er ved at undersøge, om ejerne har betalt de lovpligtige skatter og afgifter. Derudover stoppede politiet en bil med to kg marihuana.

Formiddagens aktion blev fulgt op af endnu en aktion her til eftermiddag de samme steder på Fyn.

Fyns Politi har under aktionen blandt andre samarbejdet med Skat, Bilinspektionen, Fødevarestyrelsen, Arbejdstilsynet, Udlændingestyrelsen, Vejdirektoratet og de fynske kommuner.

Politiet kalder det selv den største aktion i Danmark nogensinde.