Chef for jægerkorps: Vores første offer

Da en dansk jægersoldat mistede livet natten til torsdag under en operation i Afghanistan, var det første gang, at en soldat fra Jægerkorpset omkom i en international konflikt.

- Det er en af vores jægersoldater, der i forbindelse med stillingsindtagelse ved en bygning kommer til at udløse en sprængladning, siger Jægerkorpsets stabschef, Claus Wammen, til Ritzau.

- Han får så voldsomme kvæstelser, at han beklageligvis afgår ved døden, siger chefen.

Soldaten var en del af Task Force 7, som er en specialstyrkeenhed, der arbejder med at træne Helmands politistyrke.

- Dødsfaldet hænger sammen med det område og den trussel, der er dernede. Når de folk, vi oplærer, bliver dygtigere, bliver risikoen større både for dem og for os, fordi vi udvider arbejdsområdet, siger Claus Wammen.

Der er ifølge Jægerkorpsets stabschef flere årsager til, at korpset indtil torsdag havde været forskånet for dødsfald i internationale konflikter.

- Det hænger sammen med mange ting. Både de typer opgaver, som vi er i gang med, og at vi er dygtige. I denne branche kan man desværre ikke gå med livrem og seler, siger Claus Wammen.

- Så det er ikke, fordi vi ikke passer på os selv, men det er bare et farligt sted at være, siger han.

Chefen sender tanker til de pårørende til den soldat, som mistede livet natten til torsdag.

- Vi tænker på de pårørende og de soldater, som fortsat er dernede, siger Claus Wammen og understreger, at indsatsen fortsætter ufortrødent.

Dødsfaldet kan hænge sammen med, at flere jægersoldater netop nu arbejder i Afghanistan.

- Vi har sendt flere jægersoldater ud til Afghanistan, og de fylder mere i normalbilledet. Når der er flere, er der også større risiko for, at de bliver ramt, siger Peter Viggo Jakobsen, der er lektor ved Forsvarsakademiets Institut for Strategi.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip