Chef til 18-årige Monika: Skal jeg købe en dildo til dig?

I dag er hun blevet 21 år gammel, men hun kæmper stadig med eftervirkningerne af mødet med en grov chef, da Monika var kokke-elev på Restaurant Toldboden i Frederikssund. Det skriver Fagbladet 3F.

- Han sagde til mig, at jeg var en pæn pige, men at jeg manglede selvtillid. At jeg skulle undersøge mig selv over det hele og med et spejl forneden, fortæller Monika Thomsen, 21 år, om sin tidligere chef, Tommy Stender, på restauranten.

Som regel var chefen, ifølge Monika, beruset.

“Skal jeg købe en dildo til dig”, foreslog chefen også ved flere lejligheder.

Men mange af ordene har Monika fortrængt. Hun ønsker ikke at huske.

- Han ødelagde fuldstændig min selvtillid. Jeg var ked af det hver dag og frygtede timerne på jobbet, fortæller Monika Thomsen.

En dag fortæller Monika så en vejleder på restaurationsskolen, at hendes chef altid er fuld. Skolen afbryder øjeblikkeligt samarbejdet, og 3F indleder en sag mod restauranten.

I juni i år blev sagen afgjort i Tvistighedsnævnet, hvor elevsager behandles. Monika fik tilkendt en godtgørelse på 85.000 kroner. 25.000 kroner for sexchikanen og resten for tab af uddannelsesgode og mangelfuldt ansættelsesbevis.

Indehaver af Restaurant Toldboden, Pernille Stender, afviser på det kraftigste, at hendes mand Tommy Stender har udøvet seksuel chikane over for Monika.

- Der er ikke noget, der er rigtigt. Men nu er der sat punktum i den her sag, og vi ønsker bare at komme videre. Monika var en meget usikker og skrøbelig pige, og vi prøvede rent faktisk at hjælpe og støtte hende, siger Pernille Stender.

Tommy Stender er ærgerlig over, at der ikke var mere tid under sagen i Tvistighedsnævnet.

- Jeg fik ikke mulighed for at svare ordentligt på anklagerne, siger Tommy Stender.

 Monika Thomsen går i dag på HG, og selvtilliden vender tilbage i takt med, at hun får 12-taller for sine opgaver.

 

Dagens Gossip