Chelsea har givet sig selv julegave med gyldent skær

Skrevet af admin

26/12/2014

Mest læste i dag

Vinderen af det engelske mesterskab bliver fundet i juledagene.

Sådan lyder myten, der bliver gentaget år efter år, inden holdene i Premier League tager hul på det hårde juleprogram, der typisk byder på fire kampe med få dages mellemrum hen over julen og nytåret.

Det eneste problem med myten er bare, at juleprogrammet faktisk ikke gør den store forskel.

En gennemgang foretaget af analysehjemmesiden Fodboldens ABC af de seneste 10 sæsoner i Premier League viser, at det kommende mesterhold typisk fører ligaen allerede inden juleprogrammet.

Mesterholdet har de seneste 10 år i gennemsnit været placeret på en 1,5-plads før juleprogrammet, mens de kommende sølv- og bronzevindere har indtaget en gennemsnitlig placering som nummer 2,2 og 3,2.

De fire kampe hen over jul og nytår ændrer kun ganske lidt på de gennemsnitlige placeringer for holdene, der vinder guld, sølv- og bronze i slutningen af maj.

- Juleprogrammet har reelt ikke i de 10 seneste sæsoner haft den store indflydelse på sæsonernes udfald, fordi det antal point, der i gennemsnit er opnået, i meget høj grad ligner sæsonerne som helhed, siger analytiker Lars Bo Fodboldens ABC.

- Det er til gengæld overraskende, at det allerede omkring juletid reelt synes muligt at udpege, hvem der vinder mesterskabet, og hvem der slutter sidst i Premier League, siger han.

Analysen må være god læsning for Chelseas manager José Mourinho, der mandag aften indledte juleprogrammet med en 2-0-sejr ude mod Stoke.

Chelsea er tre point foran Manchester City på andenpladsen, der i weekenden tog hul på julen med at slå Crystal Palace med 3-0. City har slået en afstand på syv point til ligaens nummer tre fra Manchester United.

Landsholdskeeper Kasper Schmeichel må til gengæld regne med, at han og Leicester City til maj rykker ud af Premier League. Det hold, der er sidst i ligaen før juleprogrammet, kan som regel se frem til en nedrykning.

Leicester - uden en skadet Schmeichel på holdet - tabte 0-2 lørdag ude til West Ham i den første af fire kampe omkring jul og nytår.

- Chelsea ender meget vel som mestre og Leicester som absolut bundhold.

- Manchester Citys forspring på andenpladsen til Manchester United på tredjepladsen gør også, at City kan forventes at holde andenpladsen hjem ved sæsonafslutningen, siger Lars Bo fra Fodboldens ABC.

Fredag eftermiddag er der fuldt program i Premier League. Topholdet Chelsea får besøg af West Ham, mens Manchester City gæster West Bromwich. Manchester United møder Newcastle hjemme på Old Trafford.

/ritzau/