Chelsea snubler hjemme mod bundhold

21/02/2015

Premier Leagues suveræne tophold, Chelsea, tabte meget overraskende et skridt i guldkampen lørdag, da bundholdet Burnley slap fra Stamford Bridge med 1-1.

Det er blot anden gang i denne sæsons 13 hjemmekampe, at Chelsea ikke vinder, og det var nok de færreste, der havde forudset, at netop upåagtede Burnley skulle drille José Mourinhos tropper.

Alt så da også ud til at gå efter planen, da den målfarlige back Branislav Ivanovic scorede til 1-0 efter et kvarters spil.

Men selv om Chelsea havde bolden mest, strittede Burnley flot imod og truede flere gange hjemmeholdets mål.

Bundholdet fik hjælp, da en udvisning af Nemanja Matic svækkede Chelseas defensiv, og med ni minutter igen sørgede Ben Mee for den overraskende udligning.

Chelsea har nu otte points forspring til forfølgeren Manchester City, der har mulighed for at hale ind, når holdet lørdag aften tager imod Newcastle.

Også et andet tophold, Manchester United, skuffede lørdag, da Louis van Gaals tropper tabte med 1-2 i Swansea.

Dagens mand for waliserne blev midtbanespilleren Jonjo Shelvey, der scorede det afgørende mål på et tordendrøn af et langskud.

Bolden var egentlig ikke specielt yderligt placeret, men slog i luften og kom flyvende med sådan en fart, at United-keeper David De Gea ikke kunne nå at reagere.

Ander Herrera bragte ellers United foran 1-0 i første halvleg, da han afsluttede et flot gennemspillet angreb, men hjemmeholdets Ki Sung-Yong udlignede kort efter.

For Aston Villa udviklede første ligakamp under den nye manager Tim Sherwoods ledelse sig til en fiasko.

Hjemme på Villa Park tabte holdet 1-2 til Stoke, som lavede sejrsmålet på et straffespark i overtiden.

Villas midterforsvarer Ron Vlaar blev udvist i situationen og står dermed til karantæne, hvilket kan bane vejen for danske Jores Okore, der måtte overvære hele kampen fra bænken.