Chelsea-stjerne roser dansk supertalent

28/05/2013 11:24

BNB

Nyheder

Mest læste i dag

Han er ikke nogen hr. hvem-som-helst. Han spillede 57 kampe for Chelsea i sæsonen, der lige er sluttet med Europa League-triumf. Og han har været anfører for Benfica og i enkelte kampe for det brasilianske landshold. Så Chelseas brasilianske forsvarsstjerne, David Luiz, ved, hvad han snakker om, når han omtaler den 17-årige danske Andreas Christensen som et af de største forsvars-talenter.

Unge Christensen beskrives af engelske journalister som en teenagesensation, efter han er startet inde i Chelseas seneste to træningskampe på en Chelsea promotion-Tour i USA. Den danske forsvarsspiller var med fra start i begge kampe mod Manchester City, som Chelsea spillede mod torsdag og lørdag i sidste uge. Og selv om Chelsea indkasserede ni mål sammenlagt i de to kampe, der endte 4-3 og 5-3 til Manchester City, får den unge dansker stor ros med på vejen af Luiz.

- Han gør det fremragende. Han går en stor fremtid i møde. Man mærker slet ikke på ham, at han er så ung, og han har et stort potentiale. Jeg ser ham som en af de allerbedste i hans alder, og han har niveauet til at spille med her, sagde David Luiz til Guardian i New York i lørdags.

Andreas Christensen har gjort enorme fremskridt, siden han for blot et år siden skiftede fra Brøndby til den engelske storklub på en fireårig kontrakt. Han har imponeret i ungdomsafdelingen og ikke mindst på reserveholdet. Nu taler man endda om at rykke ham fast op i førsteholdstruppen fra næste sæson. 

- Hvis det står til klubbens sportslige ansvarlige, så rykker man Andreas Christensen op allerede nu. Man har en stor tro på, at han er klar til at spille for førsteholdet og træne med hver dag, fortæller Guardian-journalist Dominic Fifield, der følger Chelsea i det daglige.

Men man er ganske enkelt nødt til at afvente, at José Mourinho med stor sandsynlighed snart bliver præsenteret som ny manager i klubben, og så skal han godkende at have den unge dansker med op på førsteholdet. ’AC<saxo:ch value="226 128 153"/>, som han kaldes, er udtaget til det danske U19-landshold og er pludselig havnet i en kategori af danske supertalenter sammen med Pierre Emile Højbjerg på 17 år i Bayern München og 18-årige Viktor Fischer i Ajax.