Chris Anker frygter Riis-exit

Det mener Chris Anker Sørensen, som gennem hele sin professionelle karriere har kørt under Bjarne Riis’ vinger på det danske cykelhold, der i dag hedder Team Saxo-Tinkoff:

- Bjarne er det her hold. Han er ejeren, og hvis han skulle trække sig, er det bekymrende, for hvad skal der så ske med holdet?

Den 28-årige bjergrytter får spørgsmålet om en fremtid uden Bjarne Riis i frontlinjen, fordi Riis under dette års Tour de France selv fortalte, at han arbejder på en ny organisation på cykelholdet, hvor han selv vil føre en mere tilbagetrukket rolle i forhold til offentligheden og under cykelløbene.

Samtidig foregår der i øjeblikket en stor undersøgelse af doping i specielt dansk cykelsport med udgangspunkt i Michael Rasmussens dopingindrømmelse i januar. Detaljerne i efterforskningen holder Anti Doping Danmark (ADD) og Danmarks Idræts-Forbund (DIF) helt tæt til kroppen, men det er kommet frem, at flere ryttere, som Bjarne Riis har haft på sit hold, er blevet afhørt og har indrømmet, at de var dopede, da de kørte under Riis.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Samtidig anklager de to tidligere Team CSC-ryttere Jörg Jaksche og Tyler Hamilton Riis for at være en del af deres organiserede dopingprogram. Det vides ikke, hvor central en del af efterforskningen Bjarne Riis er. Riis vil ikke selv udtale sig om sagen, så længe den ikke er afsluttet.

Vidneudsagn kan fælde Riis

Anti Doping Danmark bruger nogle af de samme metoder, som blev anvendt i det amerikanske antidopingagenturs (USADA) rapport, der endte med at fælde Lance Armstrong. Det betyder blandt andet, at vidneudsagn kan blive brugt som bevismateriale. Skulle Bjarne Riis falde på den baggrund, kan han blive tvunget til at indtage en langt mere usynlig rolle på det cykelhold, som han i starten af 00erne gjorde til et af verdens bedste cykelhold.

- Jeg tror ikke, det kommer til at ske, for jeg har tillid til, at Bjarne har gjort det rigtige, siger Chris Anker Sørensen.

Den danske cykelrytter har ikke selv været indkaldt til afhøring og har ifølge eget udsagn intet belastende af fortælle om nogen. Han glæder sig over, at der bliver ryddet op i cykelsporten, og han er nysgerrig efter at høre resultatet.

- Jeg er ikke særlig godt inde i sagen, men jeg kan forstå, det er en kæmpe sag. Jeg er spændt på, hvornår de (Anti Doping Danmark, red.) kommer med et udspil omkring det. Jeg har hørt, at der har været mange til afhøring, og at der kommer meget ud, siger han.

Anti Doping Danmark udtaler sig ikke om dopingefterforskningen, så længe den er i gang. Flere afhøringer i både ind- og udland har fundet sted, lige siden Michael Rasmussen indrømmede. Det vides ikke, hvornår der forventes at komme et resultat af efterforskningen.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip