Chris Froome total suveræn på Mont Ventoux

Der er noget bemærkelsesværdigt ved skaldethed. Marlon Brandos ikoniske isse i 'Dommedag Nu'. Peterskirkens glatte kuppel og så selvfølgelig Mont Ventoux - 'Det Skaldede Bjerg'.

Det legendariske bjerg i Tour de France-sammenhæng udgjorde en djævelsk finale for 15. etape, hvor alle de ryttere, der drømte om at tage den gule trøje fra Chris Froome måtte se deres håb ende i helvede. Sky-rytteren var ganske enkelt suveræn og vandt den frygtede bjergetape i så imponerende stil, at det naturligt vil kalde på panderynker.

Så overlegen var han kilometer efter kilometer i den bagende sol op af den nådeløse knold blottet for træer og vegetation op mod vejrstationen på toppen. En afsluttende stigning uden gemmesteder og konklusionen er ganske nøgen. Chris Froome vinder Tour de France, hvis han holder sig fra af uheld.

Et samlet favoritfelt ramte Mont Ventoux efter mere end 200 kilometers ridt, og så gik det ellers stærkt.

Sky's Richie Porte satte et malende tempo op af bjerget og det gav resultater. Stort set alle kandidater til klassementet faldt af som moden frugt og kunne blot se Alberto Contador hænge på Richie Porte og Chris Froome, men spanieren var kun vedhæng for en kort bemærkning. Så accelererede Chris Froome med et antrit så eksplosivt at Alberto Contadors håb om at hænge på blev splintret og på ingen tid nåede den nærmest spurtende kenyanskfødte brite op til Quintana helt fremme.

Længere tilbage forsøgte de satte profiler med blandt andre Jakob Fuglsang at regruppere og vinde fart, men intet hjalp. Chris Froome bankede først over målstregen som sikker vinder af etapen og formentlig Tour de France 2013.

 

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip