Christiane: Drop ligestillingsdebatten

"Der er så meget, kvinder ikke forstår."

Reklamen fra Dansk Tipstjeneste, der joker med forskellene på mænd og kvinder, kan Christiane Schaumburg-Müller O'Connor virkelig godt se det sjove i.

På sin livsstilshjemmeside chrichri.dk understreger tv-værten nemlig, at kønsroller er helt ok.

- Jeg har aldrig rigtigt kunne forstå hele debatten, der omhandler ligestilling i Danmark anno 2014. Har vi den ikke allerede? Eller tager jeg fejl?, skriver hun og uddyber:

- Man skal ikke tvinge kvinder til høje stillinger ved at lave en ligestillingskvote. De, der skal sidde på direktørposterne, skal være dem, der har kvalifikationerne til det, skriver O'Connor, der mener, at kvinder er deres egen værste fjende.

- Jeg er selv feminist, synes jeg. Jeg arbejder, tjener mine egne penge, er selvstændig, elsker Beyoncé og makeup. Jeg kan klare mig selv, og jeg ser kun muligheder på arbejdsmarkedet. Forhindringer kommer ikke qua mit køn.

Derfor mener den 32-årige multikunstner, at det er helt okay at dyrke forskellen mellem mænd og kvinder.

- Det er sexet, når mænd er mænd. Maskuline, velopdragne og hårdtarbejdende. Som udgangspunkt holder manden boremaskinen, og kvinden styrer indretningen. Et udgangspunkt, men ikke en konstatering. For selvfølgelig kan kvinder også være tekniske, skriver hun og uddyber:

- Jeg har mit eget lyserøde værktøjssæt, og det er mig, der har hængt vores fjernsyn op derhjemme. Jeg har sågar fået et handymankursus. Og jeg har også en mand, der bestemt ikke overlader indretningen kun til mig.

Derfor fastslår hun, at kønsroller ikke skal udviskes.

- Jeg er pro kønsroller. Kvinder er kvinder, og mænd er mænd. Jeg ville ikke ønske en verden fyldt med bløde mænd, der gør alt, hvad kvinden siger, spiser spelt, dyrker yoga og sætter puderne pænt på plads. Jeg vil have mænd, der er mænd. Der tør tage fat, lytter, hjælper, er forstående og vigtigst af alt får mig til at føle mig som kvinde.

Tv-værten er gift med rapperen L.O.C. og aktuel som dommer i "Popstars" på Kanal 5.

Newspaq

 

Dagens Gossip