Christina Watches: Derfor tilstår Schumacher doping

Stefan Schumacher fortæller i dag i et interview med tyske Der Spiegel, hvordan han i næsten ti år dopede sig med blandt andet EPO, væksthormoner og kortison. Ifølge Claus Hembo er Stefan Schumachers tilståelse et led i det danske holds ambitioner om at skabe en ren cykelsport, der kan vride sig fri af fortidens dopingspøgelser.

- Det endelige opgør mod doping er indledt - og det opgør vil vi som cykelhold gå forrest i. Christina Watches - Onfone powered by DANA ønsker at skabe et nyt storhold. Med sunde værdier. Det vil i praksis sige et hold, der gør helt og endeligt op med dopingmisbrug i cykelsporten, siger Claus Hembo i pressemeddelelsen.

- Enhver, der ønsker at skabe et storhold med reelle vinderchancer, bør være fortaler for, at enhver sten, i en åbenlys beskidt for- og nutid skal vendes, fortsætter han.

Selvom det flere steder i pressemeddelelsen antydes, at Stefan Schumacher er blevet tilskyndet til at indrømme sine dopingsynder, så understreger Claus Hembo, at det danske hold ikke har presset holdets kaptajn til at stå frem.

- Stefan Schumacher blev testet positiv for doping i 2008 og har siden omtalt det som ”en fejl. Men aldrig reelt indrømmet doping, hvilket naturligvis er det rene vrøvl. Ej heller har Stefan Schumacher aktivt medvirket til at få en renere cykelsport.

- Christina Watches - Onfone powered by DANA har derfor overfor Stefan Schumacher understreget holdets politik og bedt ham overveje, hvorvidt han har husket at fortælle myndighederne om alle detaljer i hans tid i cykelsporten. Detaljer, der kunne medvirke til at skabe en ny og bedre fremtid. Det havde Stefan Schumacher ikke husket at gøre. Men han har været enig med holdet i, at en ny og anderledes fremtid, for den sport han holder så meget af, er helt og indlysende nødvendig.

- Derfor har Stefan Schumacher på modig vis og af egen og fri vilje valgt, at stå frem med sin dopinghistorie, hvilket holdet bakker ham 100 procent op i. Stefan Schumacher oplevede bagsiden af doping. Alkoholisme, ensomhed og en hustru, der truede ham med skilsmisse, skulle det nogensinde ske igen, siger Hembo, som samtidig fastslår, at indrømmelsen ikke får konsekvenser for Stefan Schumacher.

Stefan Schumacher blev testet positiv for doping i 2008 og blev idømt to års karantæne. Da han kom tilbage til cykelsporten i 2010, kørte han to sæsoner for Miche. I 2012 lykkedes det så Michael Rasmussen og Christina Watches-Onfone at lokke Stefan Schumacher til det danske hold.

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip