Chuck er Obamas favorit til forsvarsminister

USA skal have en ny forsvarsminister, og præsident Barack Obama ventes mandag at udpege den tidligere republikanske senator Chuck Hagel til posten.

Det utraditionelle valg har skabt røre i store dele af Det Republikanske Parti og blandt jødiske organisationer.

* Chuck Hagel gik af som senator i 2009.

* Han var soldat under Vietnam-krigen, blev såret flere gange og modtog flere hædersbevisninger, heriblandt to Purple Heart-medaljer for heltemodig indsats.

* Den 66-årige republikaner var som senator kritisk over for præsident George W. Bushs krig i Irak, og han er i flere tilfælde gået imod sit eget parti i spørgsmål om Iran og palæstinenserne.

* Han har også udtalt sig kritisk om "den jødiske lobby" i USA og dens indflydelse på Kongressen.

* Det Hvide Hus frygter, at Hagel skal få samme behandling som FN-ambassadør Susan Rice, der stod til overtage posten som udenrigsminister.

* Hun blev af republikanere beskyldt for at fejlinformere om drabet på en amerikansk ambassadør i den libyske by Benghazi i september, og presset fik Rice til at trække sig som kandidat.

* Ifølge New York Times har jødiske grupper henvendt sig til medlemmer af Kongressen for at gøre deres synspunkter om Hagel gældende, navnlig i forholdet til Israel.

* Mange af Hagels egne partifæller er bekymret for hans holdninger til Iran, Hamas og Israel.

* Hagel har tidligere kritiseret en jødisk lobby for forsøg på at sætte sig på amerikanske politikere.

* Den tidligere republikanske forsvarsminister William Cohen betegner Hagel som "enormt kvalificeret" og mener, at kritikken af ham er et udtryk for, at moderate republikanere er en mangelvare.

* Hagel støttes også af den moderate jødiske organisation J Street.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip