CIA-chef undskylder for sin affære

Det sagde den tidligere chef for den amerikanske efterretningstjeneste CIA, David Petraeus, da han tirsdag holdt tale for omkring 600 mennesker, heriblandt mange krigsveteraner, ved en middag på University of Southern California.

Talen var hans første offentlige optræden, siden han trådte tilbage fra posten efter en utroskabsskandale sidste år. Det skriver New York Times.

»Jeg er også pinligt bevidst om, at årsagen til min nylige rejse var mine egne handlinger. Så lad mig begynde mine bemærkninger med at gentage, hvor dybt jeg beklager - og undskylder for - de omstændigheder, der fik mig til at træde tilbage fra CIA og skabte så stor smerte for min familie, venner og støtter,« sagde den tidligere efterretningschef og topgeneral i både Irak og Afghanistan.

»Omstændighederne« var en affære, han havde, med forfatteren Paula Broadwell, der tilsyneladende kom ganske tæt på Petraeus, da hun skrev en biografi om ham. Dele af arbejdet med biografen fandt således sted ved, at hun interviewede ham, mens de var på løbetur sammen, lige som hun også besøgte ham, mens han var udstationeret i Afghanistan.

Det var FBI, der kom på sporet af affæren, da Broadwell tilsyneladende sendte e-mails til en anden kvinde, som hun anså som en rival om hans opmærksomhed. Kvinden tippede en FBI-kontakt om de truende mails, og derfra rullede skandalen.

Da Petraeus trådte tilbage lige efter det amerikanske præsidentvalg i november sidste år, sagde han, at han var skyldig i »ekstrem dårlig dømmekraft«, og at hans opførsel havde været »uacceptabel«. Han har holdt sig ude af offentlighedens søgelys siden, men ifølge New York Times er han på det seneste begyndt at dukke op til forskellige offentlige begivenheder som frokoster og middage med blandt andre tidligere kolleger og kongresmedlemmer.

Han har desuden vidnet for Kongressen omkring angrebet på det amerikanske konsulat i Benghazi i Libyen i september sidste år.

 

Dagens Gossip