To-cifret millionordre til vestjysk sikkerhedsfirma

Sikkerhedsfirmaet AP Services i Holstebro har netop underskrevet en samhandelsaftale med det norske forsvar. Det sker, efter at den vestjyske virksomhed har vundet dele af et stort udbud. Den samlede ramme for udbuddet løber op i 280 millioner norske kroner over fire år.

AP Services har vundet sammen med to norske giganter i branchen. De to andre skal levere den største del af udstyret.

Bliv ven med Dagens Midt- & Vestjylland på Facebook - Altid gratis nyheder

Men direktør Allan Pedersen fra AP Services er glad for, at hans danske firma også har klemt sig ind.

- Det afhænger nu meget af os selv, hvor stort salget skal blive til det norske forsvar. Hvis vi er aktive, burde det kunne løbe op i et pænt to-cifret millionbeløb, siger Allan Pedersen i en pressemeddelelse.

AP Services skal levere sanitetsmateriel, førstehjælpsudstyr og en række andre produkter. De to andre vindere kommer med blandt andet kirurgisk materiel. Det er Mediq Norge og Laerdal. Mediq Norge omsatte for over en halv milliard i 2012, mens Laerdal med hovedkvarter i Stavanger i Norge har 1.400 ansatte i 23 lande i hele verden.

AP Services er startet af Allan Pedersen, der har 13 års baggrund i det danske forsvar og ambulancetjenesten. Omsætningen er steget til 15 millioner, og 90 procent går til eksport.

Kontrakten med det norske forsvar er et af de første resultater af Holstebro Kommunes internationale satsning, "Holstebro Goes Global". Blandt andet har Holstebro oprettet et kontor i Oslo, som kommunens virksomheder kan benytte sig af. I den forbindelse har AP Services fået kontakt til det norske forsvar.

Derudover har Holstebro Kommunes indkøbsafdeling vejledt Allan Pedersen om kravene til firmaer, der leverer til det offentlige.

 

Dagens Gossip