City ordner United på Old Trafford

Manchester United skal dumme sig helt eventyrligt, hvis de skal smide førstepladsen i Premier League med kun syv kampe tilbage af sæsonen.Men Manchester City har her i sidste øjeblik sikret sig en midlertidig håneret over rivalerne med deres sejr mandag aften på fjendtlig grund.

Præcist som forventet begyndte kampen for fulde drøn. Begge mandskaber var således helt med på en solid omgang indianerbold, hvor først Manchester City angreb, for så blot at se Manchester United suse hurtigt den modsatte vej, ligeså snart hjemmeholdet erobrede bolden.

Sådan fortsatte det de første 20 minutter, som trods viljen til angreb ikke bød på kæmpe målchancer. Tættest på var Robin van Persie, selvom hans forsøg var ligeså uskarpt, som hollænderen i øvrigt har været den seneste tid. Efter de 20 minutter faldt der langsomt ro på rivalopgøret.

Billedet var ganske tydeligt på dette tidspunkt: Det var et Manchester United-mandskab, der frivilligt overlod initiativet til gæsterne, som i dagens anledning havde rejst de 7,5 kilometer fra Etihad Stadium til Old Trafford.

Særligt City-spillerne Silva, Nasri og Toure var farlige, netop fordi de fik lov til at være så forholdsvist meget på bolden og på den led kunne dominere tempoet.

United var modsat tilfredse med at spille på omstillinger, som efterhånden er blevet manager Alex Fergusons foretrukne indstilling til møder med konkurrenterne fra Manchester City.

Fra anden halvlegs begyndelse var det så Roberto Mancinis mænd, der slog til mod Fergusons med samme metoder som hjemmeholdet. Ryan Giggs fumlede fjollet på midtbanen og forsøgte at spille sig ud af en presset situation ved hjælp af en hælaflevering.

Den fangede Gareth Barry nemt og suste så straks afsted mod målet. Før han ramte venstre side af feltet, kiggede han op og slog bolden skråt bagud til James Milner, der kom løbende bagfra. Milner hamrede med et fladt langskud bolden i kassen uden chance for David de Gea.

Det var småt med de helt åbne muligheder til Manchester United. Derfor skulle der et frispark til, før de røde djævle blev farlige. Robin van Persie sparkede med al sin kraft sådan et fra højre side 10 minutter efter City's føringsmål, og den var så hårdt sendt indover, at bolden strøg hele vejen igennem til en helt fri Phil Jones på bagerste stolpe.

Han blev dog tilsyneladende så overrasket, at han ikke evnede at heade til bolden, men i stedet klodset ramte den med sin skulder, hvilket dog ikke betød noget, for den røg ind i ryggen på Vincet Kompany, og så var der udlignet.

Manchester City-chefen Mancini jagtede herefter stædigt den spinkle mulighed for at gøre mesterskabskampen spændende.

Han satte angriberen Sergio Agüero ind, og med godt 10 minutter igen var den lille argentiner på spil.

Med en tre-fire skudfinter, speed og snævre driblinger satte han hele Manchester Uniteds forsvar af for til sidst at sparke bolden i mål til 2-1.

Sådan endte kampen også, men trods sejren er Manchester City stadig 12 point efter rivalerne fra Manchester United, og med bare syv kampe tilbage af sæsonen er det yderst tvivlsomt, om det lyseblå City-hold kan nå at indhente Manchester United.

 

Dagens Gossip