Claus Meyer åbner i dag ny restaurant i Bolivia

Gourmetrestauranten har fået navnet Gustu, og indvies i dag i hovedstaden La Paz i Bolivia, der er det fattigste land i Sydamerika.

Claus Meyer har stået for opbygningen af restauranten sammen med udviklingsorganisationen IBIS, og formålet er at starte en egentlig madbevægelse i det sydamerikanske land.

Der er lavet en madskolen som en integreret del af restauranten, og her får socialt udsatte unge en uddan­nelse som kulinariske entreprenører, og samtidig trækker projektet på Claus Meyers erfaringer med etableringen af Noma og den nordiske køkkenbevægelse.

- Det ny nordiske køkkens perspektiv er større end Michelin­stjerner, vækst og velstand i Norden. Jeg har ubegrænset tillid til, at vi kan forbedre verden gennem mad. Min drøm er, at vi kan inspirere en generation af unge bolivianere til at skabe fremgang og håb ved at samarbejde om at udnytte mulighederne i Bolivias råvaregrundlag, siger Claus Meyer.

Madskolens 23 unge kokke-, tjener- og bageraspiranter har allerede været i gang på skolen i over et år, og var for nylig i praktik på de bedste restauranter i Peru.

Eleverne står nu klar til at fortsætte deres videre uddannelse på Gustu. Den danske kok Kamilla Seidler, der har arbejdet på Geist i København, og den venezuelanske kok Michelangelo Cestari hos Relæ, leder mad­projektet og er gastronomisk ansvarlige for madskolen, restauranten og senere også en bistro og bageri.

Det sker i tæt samarbejde med fire unge bolivianske kokke, som har været i praktik her i landet på blandt andet noma, Radio, Fiskebaren og Relæ.

 

Dagens Gossip