Clemens' opsang: Læg mobilen og få et liv

"For teenage til mig", synger rapperen Clemens på sin nye single under samme navn.

I sangen er han nemlig forelsket i en pige, der fester alt for meget til hans smag. Han vil hellere have en voksen kvinde.

Men selvom det godt kunne lyde sådan, er der dog ikke tale om nogen løftet pegefinger fra den rutinerede rapper.

I stedet vil han gøre grin med en tendens, han har lagt mærke til i samfundet.

- Vi lever i en tid, hvor ens ungdom varer i væsentlig længere tid, end den har gjort før. Folk bruger mere tid på Snapchat og på at spejle sig i mobilen i stedet for at gå ud og gøre noget ved deres liv. Det, synes jeg, er sjovt at kommentere på, siger Clemens.

Udtrykket fra sangen, at noget er "teenage", er et gammelt begreb, Clemens har opfundet sammen med sine venner i rapmiljøet.

Og det er da også især i omgangskredsen, at den rutinerede rapper har fundet inspiration til sit nye hit.

- Den er inspireret af nogle af mine venner på min alder og op efter, som stadig render rundt og opfører sig som om, de ikke har tænkt sig at få et liv og bare går rundt og koncentrerer sig om deres sixpack og byture, siger han.

Som en fast bestanddel af det danske musikmiljø de seneste 20 år, kan Clemens da heller ikke selv se sig fri for at feste lidt rigeligt. Men kun engang imellem.

- Generelt har jeg meget godt styr på mit liv, men det hænder da, at jeg også laver noget ballade. Så sangen er også en kommentar til mig selv. Jeg siger ikke, at jeg slet ikke selv er en af dem, siger Clemens.

I sangen synger Clemens da også om, at han er i gang med sin tredje ungdom, og at han ikke stopper, før hjemmeplejen tager ham.

Titlen som far, som den 35-årige rapper kunne tage på sig sidste år, har nemlig heller ikke engang kunnet stoppe Clemens fra at tage til en vild fest i ny og næ.

Et alt for fornuftigt liv mindsker nemlig rapperens motivation til at arbejde.

- Nogle gange har jeg oplevet, at hvis jeg har siddet og haft styr på det hele alt for lang tid, så gad jeg nærmest ikke arbejde til sidst. For hvorfor skulle jeg dog det, hvis der var masser af overskud, siger Clemens og uddyber:

- Hvis jeg omvendt dummede mig eller bare brændte en masse penge af, så blev jeg nødt til at tage mig sammen og tjene nogle nye, siger Clemens.

Clemens anden single "For teenage til mig" blev udgivet mandag den 19. januar. Hele albummet "Klemmedrengen" kan høres fra den 16. februar.

Newspaq

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip