Club Brugge-træner før AaB: Hele Belgien forventer sejr

Skrevet af admin

18/02/2015

Dagens topnyheder

Club Brugge har haft flotte resultater mod både Brøndby og FC København i denne sæson, og der er ingen grund til, at den stime skulle stoppe mod AaB i Europa Leagues 1/16-finale.

Sådan er opfattelsen i hvert fald i Belgien, siger Club Brugge-træner, Michel Preud'homme, som svært ved at overbevise sine landsmænd om, at holdet ikke også bare kører hen over nordjyderne.

- I mine øjne er det fifty-fifty, men i Belgien forventer man, at vi vinder, siger Preud'homme på pressemødet i Aalborg onsdag aften.

- Før vi mødte FC København i efteråret, sagde alle i Belgien, at vi ville få det svært, fordi FCK slog Club Brugge et par år før. Fordi vi slog FC København, og fordi vi nu har slået to danske hold, siger alle, at vi skal gå videre.

- Men AaB er ikke FC København, og AaB er ikke Brøndby. Fordi man vinder to kampe, betyder det ikke, at man vinder den tredje, lyder formaningen fra den tidligere landsholdsmålmand.

I modsætning til nordjyderne er Club Brugge for længst gået i gang med forårssæsonen, og det betyder, at belgierne har haft andre ting at koncentrere sig om end det forestående møde med AaB.

Men lidt videokiggeri er det dog blevet til fra efterårets europæiske kampe.

- Det er lang tid siden, AaB har spillet turneringskampe, men vi har set et velorganiseret hold med meget lille afstand mellem kæderne. Når de ikke har bolden, forsvarer de i blokke og med to angribere, der arbejder meget hårdt.

- De har meget bevægelse og mange positionsskift, når de har bolden. Taktisk er det ikke noget let hold at møde. Det er ikke tilfældigt, at de blev danske mestre sidste år.

- Hvis vi skulle møde Dynamo Kiev, ville alle i Belgien sige, at det ville blive meget svært. Men jeg så AaB i kampene mod Kiev i efteråret. De gik blandt andet ud og lagde et højt pres på udebane, og det skal man altså have respekt for, siger Preud'homme.

Kampen på Nordjyske Arena starter klokken 19 torsdag aften. Der er returkamp i Belgien næste torsdag.

/ritzau/