CNN: Islamisk Stat vil på jagt efter flere gidsler

Skrevet af admin

08/02/2015

Dagens topnyheder

En gren af Islamisk Stat omkring Raqqa i det nordlige Syrien har gennem mindst et halvt års tid haft planer om at bortføre vesterlændinge fra Syriens nabolande.

Det siger en mellemøstlig sikkerhedskilde til den amerikanske tv-station CNN.

Kilden siger, at Islamisk Stat har planer om at rejse ind i blandt andet Libanon og Jordan og tage gidsler med tilbage til Syrien.

CNN's kommentator i nationale sikkerhedsspørgsmål, tidligere kongresmedlem Mike Rogers, kalder meldingerne "meget sandsynlige".

Islamisk Stat har foreløbig fremstillet mindst syv propaganda-videoer, der viser den militante gruppe dræbe deres gidsler. Det har givet gruppen massiv omtale i de internationale medier.

Det vides ikke præcis hvor mange gidsler, der er i Islamisk Stats varetægt på nuværende tidspunkt. Mange stater, organisationer og arbejdsgivere ønsker at undgå offentlighed og opmærksomhed om sagerne, fordi det kan mangedoble løsesummen eller vanskeliggøre forhandlinger om løsladelse.

Islamisk Stat menes at have tjent store summer på sine tidligere gidsler, hvilket giver dem mulighed for at bestikke sikkerheds- og grænsevagter, skriver CNN.

/ritzau/