Coca-Colas overskud bruser af

Den amerikanske sodavandsgigant Coca-Cola har tirsdag fremlagt et regnskab for fjerde kvartal, der overstiger forventningerne med en smule.

Grunden til den lille overraskelse skal findes i en forbedret amerikansk økonomi, heriblandt lavere benzinpriser.

2014 første tre kvartaler bød ellers på et fald i salget af de røde flasker, som bliver svigtet ved køledisken til fordel for sundere alternativer.

Samtidig er de amerikanske forbrugere gået væk fra cola light i takt med, at de har fået flere bekymringer omkring kunstige sødestoffer.

Men fjerde kvartal giver sodavandsgiganten medvind atter igen. Amerikanske benzinpriser er begyndt at falde og samtidig er jobmarkedet blevet betydeligt lysere.

De ekstra penge som amerikaneren ikke har skullet bruge på benzin, er for nogens vedkommende blevet investeret i læskedrikke. I samme ombæring har Coca-Cola sat prisen på deres brune sodavandsprodukt op med fire procent.

Selskabet griber også i egen barm og regner med at skære deres produktionsomkostninger med 3 milliarder dollar (19,7 milliarder kroner) inden 2019.

Coca-Cola noterer især fremgang inden for energidrik, iste og flaskevand, mens juicesalget har trukket ned på grund af stigende råvarepriser.

- Vi er fortsat resolut fokuserede på at accelerere væksten og udnytte muligheder for at konsolidere vores position i nøglemarkeder og -kategorier, siger administrerende direktør Muhtar Kent i en børsmeddelelse.

- Vi ser fortsat 2015 som et omstillingsår, påpeger han og henviser til, at selskabet i oktober skiftede strategi.

Regnskabet er dog stadig skuffende set i forhold til 2013, hvor omsætningen var to procent højere.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip