Contador: Dårlig dag at angribe Froome

Lørdag fik Alberto Contador en alvorlig mavepuster af Sky på vej op til Ax 3 Domaines. Søndag var det Saxo-Tinkoff-kaptajnens tur til at svare igen med en blodnæse til det britiske storhold. Chris Froome blev bombarderet med jabs, da løjtnant Richie Porte og alle Froomes andre hjælperyttere var hægtet af.

Men Contador vovede ikke at blotte sig selv ved at prøve et knock-out slag mod Chris Froome, da han sad alene tilbage på de fire sidste stigninger.

- Jeg koncenterede mig om Froome på den sidste stigning, og jeg mener, at det var bedre at vente til en anden dag, fordi der var 30 kilometer til mål fra toppen af den sidste stigning. Det er langt, og jeg har brug for min styrke til den første enkeltstart, forklarede Alberto Contador til Cyclingnews efter et bad i en sportshal i målbyen.

Inden da havde han været forbi holdejer Bjarne Riis og få anerkendelse for dagens hårde arbejde med stor hjælp fra ryttere som Michael Rogers, Nicholas Roche og ikke mindst Roman Kreuziger, der igen var overbevisende som Alberto Contadors væbner helt frem til mål.

Bjarne Riis forventer, at Alberto Contador vil tabe yderligere tid til Chris Froome på onsdagens enkeltstart over 33 km. Men den spanske holdkaptajn er, efter svingende resultater i indledningen til dette års Tour de France, nu overbevist om, at han kan ryste Froome i Alpernes hårde afslutning. Der var ikke et ord om allergiproblemer, og Contador henviste til, at han plejer at ramme den helt rigtige form i løbets sidste og afgørende uge.

- Løbet er ikke overstået endnu. Selvfølgelig er Froome meget stærk. Også på enkeltstarterne, men løbet slutter i Paris, siger Contador.

 

Dagens Gossip