Contador satser på sidste Tour-uge

Alberto Contador brugte mandagens hviledag på at erkende, at han ikke er i lige så god form som manden i den gule trøje, han jagter. Det har Saxo-Tinkoff-kaptajnen set efter to slag i Pyrenæerne, der har efterladt ham knap to minutter bag Team Skys kaptajn.

- Det er svært at vide det. Man må lave en test. Froome er meget stærk i øjeblikket. Jeg er ikke i ekstraordinær god form for tiden. Men i hele min karriere har jeg været stærkest i den sidste uge af de store etapeløb. Det håber jeg også at være denne gang, sagde Alberto Contador på mandagens pressemøde på Hotel L'Hermitage i Baule.

Men Alberto Contador ser muligheder.

- Froome er stærk lige nu, men man så også sidste år i Vueltaen, hvordan tredje uge af løbet blev meget lang for ham, siger Alberto Contador om et løb, han vandt, mens Chris Froome kom fra et opslidende Tour de France som hjælper for Bradley Wiggins.

- Det er ikke den bedste situation, jeg er i. Jeg ville have foretrukket at have samme tid som Froome. Det er sandt, at jeg ikke havde en god dag. Men takket være især Roman Kreuziger, så kom jeg igennem, sagde Alberto Contador

Saxo-Tinkoffs trumfkort blev spurgt, hvorfor han ikke angreb Chris Froome på søndagens sidste stigning, når Sky-favoritten Chris Froome var helt isoleret uden hjælperyttere og med mange ryttere fra Movistar og Contadors egne rækker omkring sig med muligheden for at angribe på skift og trætte manden i den gule trøje.

- Mange var overraskede over det. Men hvis vi får en ny og lignende mulighed, så tager vi den, proklamerede Alberto Contador.

- Jeg analyserede løbet og vurderede, at det ville være et nyttesløst angreb. Der var for mange ryttere med fremme, og stigningen var ikke stejl nok, så jeg besluttede at spare kræfterne til enkeltstarten (onsdag red.), sagde Alberto Contador.

Mens Alberto Contador klarede spørgsmålene på luksushotellet i en bugt ud til Atlanterhavskysten, var holdejer Bjarne Riis rejst lidt ind i landet til Nantes, hvor han holdt møder. Formentlig videre forhandlinger om den forlængelse af en sponsoraftale, som forventes at blive annonceret i forbindelse med Tour de France. Både Saxo Bank og Tinkoff Bank har ytret, at de forhandler om at fortsætte som hovedsponsorer på holdet.

Tinkoff-ejer Oleg Tinkov har flere gange ytret, at han ønsker at være førstesponsor på holdet.

Bjarne Riis har stadig ikke forholdt sig til de beskyldninger om organiseret doping på hans hold, som blandt andre Tyler Hamilton og Jörg Jaksche stod bag for knap et år siden. Bjarne Riis ønsker ikke at afvise eller bekræfte anklagerne, så længe Anti Doping Danmark efterforsker blandt andet de oplysninger, de har fået fra Michael Rasmussen efter hans dopingrømmelse i januar. 

 

Dagens Gossip