Copenhagen Pride tyvstarter med antirussisk demonstration

Klokken 17 er der kaldt til demonstration mod den kontroversielle russiske homolov, der blev vedtaget i juni, og som blandt andet betyder et forbud mod at udøve det, som de russiske myndigheder kalder for »homoseksuel propaganda«.

»Vi håber på at kunne råbe de russiske myndigheder op. Vi ved godt, det ikke er nok, at et lille land som Danmark gør det. Men det her foregår jo rigtig mange steder i Danmark,« siger Vivi Jelstrup, der er forperson for LGBT Danmark, Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner, som er medarrangør af demonstrationen.

Amnesty International har også valgt at bakke op om demonstrationen, der skal være med til at presse de danske politikere til at lægge pres på russerne.

»Vi vil gerne have, at de danske politikere tager den homofobiske lovgivning op med deres russiske kollegaer ved enhver lejlighed, de får, både når de holder møder med dem, og når de mødes i internationale fora, så der bliver lagt et politisk og diplomatisk pres,« siger Helle Jacobsen fra Amnesty International.

Politiet har givet tilladelse til, at 5.000 kan deltage i demonstrationer, og tirsdag formiddag havde cirka 4.200 via Facebook tilkendegivet, at de vil deltage.

Under demonstrationen påbegynder arrangørerne, der blandt andre også omfatter Copenhagen Pride, en underskriftsindsamling mod den russiske homolovgivning, som efter planen skal afleveres til den russiske ambassadør på mandag.

Dagens demonstration, kaldet »To Russia with Love«, starter ved Christiansborg og slutter foran Ruslands ambassade i Kristianiagade på Østerbro.

Copenhagen Pride er en årligt tilbagevendende begivenhed, der har til formål at synliggøre LGBT-miljøet i Danmark. Begivenhederne starter onsdag og kulminerer med et stort optog, der slutter på Rådhuspladsen lørdag.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip