’Corner' er lige hvad Cardiff har brug for

Cardiff City FC havde egentlig planlagt at præsentere Cornelius på et pressemøde i går, men lægetjekket, der begyndte i weekenden, blev først færdiggjort mandag.

- Jeg har set Premier Leaegue på tv, nu skal jeg selv spille mod John Terry og Daniel Agger. Det er virkelig en drøm for mig, der går i opfyldelse, siger Andreas Cornelius ved en kort presseseance.

Herefter sendes Cornelius direkte på ferie med besked på at vende tilbage i næste uge, hvor han formelt vil blive præsenteret ved siden af manager Malky Mackay.

Det er et tiltrængt pusterum for Andreas Cornelius, der har haft en turbulent uge. Sidste tirsdag blev han student, og torsdag meldte FCK ud, at man havde accepteret bud på angriberen fra Cardiff. Alt det efter én enkelt sæson på seniorniveau, hvor han bragede igennem med 18 Superliga-scoringer.

I Wales venter man på Andreas Cornelius med stor spænding, siger den tidligere Premier League-angriber Nathan Blake. Han er født og opvokset i Cardiff, hvor han spillede 130 kampe for The Bluebirds, ligesom han har 30 landskampe for det walisiske landshold på sit CV.

- Cornelius får en voldsomt vigtig rolle på Cardiffs hold. Han er 193 centimeter, og de har brug for en stor mand som ham, der kan holde på bolden. Efter hvad jeg hører, er han også god i spillet ved jorden og teknisk dygtig. Cardiff kommer til at spille med en fem-mandsmidtbane en del gange i den kommende sæson, så Cornelius får et stort ansvar i front, siger Nathan Blake til BT.

Her i Cardiff gør folk store øjne over 20-årige Cornelius’ meteoriske karriere. For lidt over et år siden spillede han U19-fodbold, og nu gør han entré i verdens største fodboldliga.

Men Nathan Blake, der selv har prøvet presset i Premier League hos Sheffield United, Bolton, Blackburn og Wolverhampton, mener ikke, at Andreas Cornelius skal lade sig tynge af forventningerne.

- Det kan man også sige om Fernando Torres. Kan han klare presset? I hvert fald ikke i de sidste par sæsoner. Cornelius skal komme ind med selvsikkerhed og bevare troen på sig selv, og vigtigst af alt skal manageren støtte ham og have tillid til ham.

Nathan Blake advarer samtidig klubben mod at hænge alle forventningerne på Andreas Cornelius. Holdet har brug for flere forstærkninger i kampen om overlevelse i Premier League, og rygtemøllen i Cardiff hjuler også rundt med navne som Tom Ince, Oscar Cardozo og Victor Wanyama.

Cardiff City FC er samtidig en klub med en stor og loyal fanbase, fortæller den indfødte Nathan Blake, så danskeren skal glæde sig til klubbens første Premier League-sæson nogensinde, der starter den 17. august ude mod West Ham.

- Cornelius kommer til en fodboldgal by. Folk tror, at favoritsporten her i det sydlige Wales er rugby, men det er faktisk fodbold. Nu vil interessen bare blive endnu større med Cardiff i Premier League. De har en stor fanskare, og det bliver en meget interessant sæson, for byen har hungret efter Premier League-fodbold, siden de nærmeste rivaler rykkede op og gjorde det godt, siger han med henvisning til Michael Laudrups Swansea.

Netop det længe ventede walisiske opgør mellem Cardiff og Swansea kommer Andreas Cornelius til at stifte bekendtskab med den 2. november hjemme på Cardiff City Stadium i Premier Leagues 10. spillerunde.

 

Dagens Gossip