Coronavirus kan have nået Sjælland

En patient er mistænkt for at være smittet med det sars-lignende virus corona. Manden har opholdt sig i områder, hvor der lige nu er risiko for smitten.

- Vi fik mistanke om det i går. En patient havde været i et relevant område i Mellemøsten, og så er han kommet hjem med feber i et tidsrum, så det godt kunne passe med sars.

Det fortæller Jens Ole Nielsen, ledende overlæge på Afdeling for Infektionsmedicin på Hvidovre Hospital til TV2/Lorry.

Derfor tager man ingen chancer på Hvidovre Hospital og har indlagt patienten i højrisiko-isolation, mens Statens Serum Institut tester prøver for coronavirus. Der ventes svar senere onsdag.

På Hvidovre Hospital har man helt særlige isolationsstuer til patienter, der er under observation for epidemiske sygdomme.

- Vi er i stand til at isolere patienten, så patientens bakterier eller virus ikke kommer i kontakt med personale eller medpatienter, så man kan sikre, at smitten ikke bliver spredt, siger Jens Ole Nielsen.

Hvor alvorlig smitten er, hvis det er sars, oplevede man i Toronto i Canada, sidst der var et udbrud her.

- Man fik et enkelt tilfælde med sars på et hospital i Toronto. Det smittede til personale og medpatienter, og der var adskillige dødsfald. Det lagde faktisk hele sygehusvæsnet ned i et stykke tid.

- Der blev man opmærksom på, at det moderne sygehusvæsen ikke rigtig tog højde for de her voldsomt smitsomme sygdomme", fortæller Jens Ole Nielsen til TV2/Lorry.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip