Corydon: Derfor holder jeg min mund

08/04/2013 10:20

Newspaq

Nyheder

Mest læste i dag

Finansminister Bjarne Corydon (S) har gentagne gange slået fast, at han ikke vil blande sig i forhandlingerne mellem kommunerne og folkeskolelærerne.

Men han vil heller ikke ud med, om han har planer om at puste nyt liv i forhandlingerne med de lockoutede lærere på det statslige område, hvor hans selv som finansminister er øverste arbejdsgiver.

- Det har jeg slet ikke nogen kommentarer til. Vi er i en konfliktsituation, som naturligvis er vanskelig og besværlig for mange mennesker. Men jeg mener ikke, det tjener noget formål at føre en forhandling eller en kommunikation om det, der foregår, i medierne, siger Corydon.

Selv om en faglig konflikt er tiltænkt at skulle presse parterne til at indgå en aftale, så går lockouten ind i sin anden uge uden tegn på, at der kan komme reelle forhandlinger om at finde en løsning på konflikten.

Spørgsmål: Ville det ikke være et godt signal fra dig, hvis du indkaldte til et forhandlingsmøde på det statslige område for at vise, at I arbejder for at finde en løsning?

- Jeg synes ikke, det er min opgave at kommentere det forhandlingsmæssige i pressen. Det ligger jo i enhver forhandling, at hvis man skal lykkes med den, så er det sjældent nogen god idé at lade den foregå i offentligheden, siger han.

Hos finansministerens modpart i forhandlingerne understreger man dog, at det ikke kun er i pressen, at Corydon ikke vil forhandle.

- Det vil han heller ikke ved forhandlingsbordet, siger formand for Uddannelsesforbundet, Hanne Pontoppidan, der er med til at forhandle på vegne af de statsligt ansatte lærere.

Hun fortæller, at man fra lærernes side ikke har hørt fra Finansministeriet eller Moderniseringsstyrelsen, der står for overenskomstforhandlingerne, siden konfliktens begyndelse.

- Nej, der er overhovedet ingen åbninger. Der sker simpelthen intet, siger hun.

Derfor har man fra lærernes side - modsat Bjarne Corydon - mistet troen på, at der kan findes en forhandlingsløsning på konflikten.

- Det har vi overhovedet ingen tro på mere. Det er også derfor, vi siger, at vi synes, at Folketinget skal overveje, hvor længe de vil tage børn, unge og voksne i Danmark som gidsler i den her konflikt, siger Pontoppidan, der opfordrer til et regeringsindgreb for at stoppe konflikten.

/ritzau/