Corydon: Det er stadig helt åbent

Selvom valgstedsmålinger fra både Danmarks Radio og TV2 viser blåt flertal, er socialdemokraternes finansminister, Bjarne Corydon, stadig optimist.

- Jeg tror ikke, man kan konkludere noget på de exitpolls, der ligger nu. Med mit beskedne kendskab til statistik, vil jeg sige, at det er helt åbent, siger han.

Den ene exitpoll, den fra TV2, viser et snævert blåt flertal på 88 mandater mod rød bloks 87.

Den anden fra DR viser noget større afstand, der i estimerede mandater skulle give resultatet 89 mod 86.

Spørgsmål: Er de her valgstedsmålinger en skuffelse?

- Nej, det er det ikke. Der er noget, der betyder på, at al snakken om, at det ville blive en nervepirrende aften, kommer til at holde stik.

Socialdemokraterne har i dagene op til valgaftenen talt om, at der skulle hentes en halv til en hel procent i de mange meningsmålinger, der har givet rundt regnet samme billede, som de to exitpolls.

Derfor var vurderingen forud for offentliggørelsen af prognoserne, at man ville kunne hente en snæver blå føring i målingerne, men at der ikke skulle være meget større udsving end det.

Spændingen i Socialdemokraternes lokale i Fællessalen på Christiansborg var yderst intens forud for offentliggørelsen af målingerne.

Musikken stoppede, og Bjarne Corydon stod som en stenstøtte, da tallene rullede over skærmen, inden han skulle på tv og kommentere dem.

Bjarne Corydon fremhæver statsminister Helle Thorning-Schmidt for at have trukket partiet frem i valgkampen, hvor Socialdemokraterne ser ud til at blive det klart største parti.

- Hvis du vil have en forklaring i et ord, er det vores statsminister. Hun har været enestående i denne valgkamp, men jo også på et meget solidt grundlag i form af resultater og politik, og en fantastisk eksponent for os, siger han.

Justitsminister Mette Frederiksen siger om valgstedsmålingerne:

- Vi har været igennem en hård tid, som regering, hvor der ikke var nogen, der spåede et resultat a la det, det kan blive. Og nu står vi her.

Hun afviser al snak om, at hun måske overtager formandsposten efter Helle Thorning-Schmidt:

- Det er noget snak. Som tallene ser ud nu, kan vi fortsætte i regering, og det ser ovenikøbet ud til, at vi får en fremgang. Jeg har oplevet en stor opbakning til vores formand, siger Mette Frederiksen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip