Corydon: Få vil tage akut-uddannelser

Onsdag vedtog Folketinget, at udfaldstruede dagpengemodtagere skal have ret til et halvt års indtægt, hvis blot de melder sig klar til at tage en uddannelse.

En ordning til næsten 600 millioner kroner.

Men ifølge finansminister Bjarne Corydon (S) forventer regeringen ikke, at ordningen vil omfatte ret mange mennesker. Det skriver han i et svar til Folketingets Finansudvalg.

"Den faktiske målgruppe for den midlertidige uddannelsesordning i 2013 vurderes potentielt at være relativ beskeden", skriver finansministeren.

Corydon forklarer de lave forventninger med tilsvarende høje forventninger til, at regeringens akutpakker - og dagpengemodtagernes egen virkelyst - vil skaffe langt de fleste udfaldstruede et arbejde.

Ifølge finansministeren vil "hovedparten" af de langtidsledige dagpengemodtagere nemlig få et job, inden kassen smækker i.

Indtil videre går det dog trægt med at få de udfaldstruede i beskæftigelse.

De seneste tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen viser, at der foreløbig kun er skabt job til godt 12 procent af de personer, der står til at miste deres dagpenge i løbet af første halvår af 2013.

Faktisk er der indtil videre flere, der er røget ud af dagpengesystemet, fordi de eksempelvis har nået efterlønsalderen eller på grund af sygdom, end der er kommet i reelt arbejde, uddannelse eller jobrotation, viser tallene.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) har tidligere understreget, at regeringen "beregningsteknisk" har forudsat, at uddannelsesordningen vil omfatte 8250 personer.

Uddannelsesordningen er en del af regeringens finanslovaftale med Enhedslisten, der ellers lagde ud med et ufravigeligt forhandlingskrav om en jobgaranti til alle dagpengemodtagere.

Da ordningen onsdag blev stemt igennem i Folketinget, skete det også med Dansk Folkepartis stemmer.

/ritzau/

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip